Húsételek

Sertésbordahentesmódra-retrókajaalegjobbfajtából!

Sertésborda hentes módra - retró kaja a legjobb fajtából!

Hozzávalók
60 dkg
szeletelt sertéskaraj (csont nélkül)
10 dkg
jóféle császárszalonna
15 dkg
szeletelt sonka
15 dkg
csemegeuborka
1 csapott ek
liszt a raguba
1 tk
paradicsompüré
35 dkg
rizs
25 dkg
bébicsiperke (opcionális)
1 csokor
friss petrezselyem
sóbors

Elkészítés

[1] A sertésborda hentes módra recept első lépéseként a karajszeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk őket. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, és bedobjuk a hússzeleteket. Ha mindkét felük lepirult, félretesszük őket egy tányérba pihengetni.

[2] A szalonnát, a sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk és a lábasban pirítani kezdjük a visszamaradt olajon majd a paradicsompürét szintén elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a durvára vágott fokhagymát is, majd meghintjük egy kevés liszttel.

[3] A lepirított ragualapra visszakerülnek a húsok, majd az egészet felöntjük vízzel és fedő alatt kb. 30 perc alatt készre pároljuk.

IMG_4540.jpg
Sertésborda hentes módra

[4] Amíg a hús párolódik, elkészítjük a köretet: forrásban lévő sós vízben majdnem készre főzzük a rizst. Ha a rizsszemek még kicsivel keményebbek, mint szeretnénk, az egészet leszűrjük, és a maradék főzővíz felett készre pároljuk. Tűzforró serpenyőben lepirítjuk a negyedekbe vágott csiperkegombákat, majd összeforgatjuk a rizzsel.

[5] Tálalás! Egy tányérra kanalazunk a gombás rizsből, rádobáljuk a hússzeleteket, majd az egészet nyakonöntjük a szaftos raguval, és megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágy!

IMG_4557.jpg

www.streetkitchen.hu

Egy klasszikus retró kaja következik, ami egyébként annyira finom, hogy ott lenne a helye jópár étterem étlapján. Hatalmas kedvencünk, a hentes módra elkészített sertésborda, ami egy nagyon húsos, nagyon laktató, nagyon őszi (téli?) étel. A recept szuperegyszerű, próbáljátok csak ki!

Hozzávalók

4 személyre
60 dkg
szeletelt sertéskaraj (csont nélkül)
10 dkg
jóféle császárszalonna
15 dkg
szeletelt sonka
15 dkg
csemegeuborka
1 csapott ek
liszt a raguba
1 tk
paradicsompüré
35 dkg
rizs
25 dkg
bébicsiperke (opcionális)
1 csokor
friss petrezselyem
sóbors

[1] A sertésborda hentes módra recept első lépéseként a karajszeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk őket. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, és bedobjuk a hússzeleteket. Ha mindkét felük lepirult, félretesszük őket egy tányérba pihengetni.

[2] A szalonnát, a sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk és a lábasban pirítani kezdjük a visszamaradt olajon majd a paradicsompürét szintén elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a durvára vágott fokhagymát is, majd meghintjük egy kevés liszttel.

[3] A lepirított ragualapra visszakerülnek a húsok, majd az egészet felöntjük vízzel és fedő alatt kb. 30 perc alatt készre pároljuk.

IMG_4540.jpg
Sertésborda hentes módra

[4] Amíg a hús párolódik, elkészítjük a köretet: forrásban lévő sós vízben majdnem készre főzzük a rizst. Ha a rizsszemek még kicsivel keményebbek, mint szeretnénk, az egészet leszűrjük, és a maradék főzővíz felett készre pároljuk. Tűzforró serpenyőben lepirítjuk a negyedekbe vágott csiperkegombákat, majd összeforgatjuk a rizzsel.

[5] Tálalás! Egy tányérra kanalazunk a gombás rizsből, rádobáljuk a hússzeleteket, majd az egészet nyakonöntjük a szaftos raguval, és megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágy!

IMG_4557.jpg

Ha tetszett a Sertésborda hentes módra - retró kaja a legjobb fajtából! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept