A babacsinta tésztájához először az alapként szolgáló zöldséget vagy gyümölcsöt egy késes aprítóban leturmixoljuk a többi hozzávalóval. (A lisztet tudjuk teljesen helyettesíteni a baba korának megfelelő tápszerrel.)
Külön-külön habzsákba töltjük a 3-féle tésztát. Egy tapadásmentes serpenyőt használunk, hogy ne kelljen hozzá olaj, ezt alacsony fokozaton felmelegítjük. A habzsák végét picit megvágva 5 cm-es korongokat nyomunk a serpenyőbe. Szép aranybarnára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és hasonlóképpen megsütjük a másik oldalát is. Ezt megismételjük mind a 3 tésztával, és készen is van a zöldséges, gyümölcsös, sokszínű babacsintánk, amit a babák könnyen el tudnak majszolni kézzel.
A mártogatóshoz a meggyet szintén késes aprítóban krémesre zúzzuk, a gyümölcsben kellő mennyiségű természetes cukor van, így további édesítésre nincs is szükség.
Tipp
Természetesen többféle gyümölcsöt és zöldséget is használhattok a szezonnak és a baba korának megfelelően, de mindig ügyeljünk az esetleges allergiás tünetekre!
