És hogy minek ajánlgatom itt nektek? MERT BRUTÁLISAN FINOM! Édesen krémesre sült fokhagyma, lepirított kolbász, kolbászzsírban (!!) sült kenyér és a levesbe belefőzött buggyantott tojás emeli ezt a barbár módon szimpla levest a legjobb téli kaják Olymposzára.
Szerintem a hozzávalók közül minden lesz is otthon.
Kezdjük is:
1. A két fokhagymát külön-külön csomagoljátok be egy darab alufóliába úgy, hogy kis kosarat formáztok a fóliából köré, rákanalaztok egy-egy evőkanál olívaolajat és utána lezárjátok a fóliát.Süssétek a fokhagymákat 180 fokos sütőben fél órát, majd hagyjátok kicsit kihűlni. Hámozzátok ki a sütés hatására édeskéssé és krémessé vált gerezdeket és egy tányérban pépesítsétek össze őket.2. A kolbászt vágjátok fel karikákra, majd kis kockákra és egy forró serpenyőben pirítsátok addig, míg jól lepirul és kiengedi a zsírját. Szedjétek ki a kolbászt és tegyétek félre, a zsír maradjon a serpenyőben. Az alaplevet forrósítsátok fel.3. A kenyérszeleteket dobjátok bele a forró kolbászzsírba és mindkét oldalukat pirítsátok meg. Tegyétek félre a lepirított szeleteket.4. A serpenyőbe dobjátok vissza a lepirított kolbászt és kanalazzátok bele a fokhagymakrémet. Locsoljatok rá egy merőkanálnyi alaplevet, szórjátok meg pirospaprikával és az egészet keverjétek alaposan össze. Az egész kolbászos-fokhagymás-paprikás massza mehet bele az alaplébe, keverjétek össze alaposan.