Fantasztikus desszertek

Söröstésztábansültbanánsóskaramellel

Sörös tésztában sült banán sós karamellel

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
100 g
liszt
100 g
étkezési keményítő
1 csapott ek
sütőpor
1 nagy csipet
250 ml
barna sör
2 db
banán
A sós karamelles öntethez
100 g
cukor
1 csapott tk
50 g
hideg vaj

Elkészítés

Az öntethez a cukrot egy magasabb falú edénybe öntjük, és közepes lángon, kavargatás nélkül, néha az edényt átmozgatva addig hevítjük, míg megolvad és szép borostyánszínű karamellé válik. Ekkor hozzáöntjük a felmelegített tejszínt (vigyázat, erősen fel fog habzani!), majd a sót, és addig kavargatjuk, míg a megkötött karamelldarabok vissza nem olvadnak, és szép sima lesz a mártás. Ekkor több részletben beledobáljuk a vajat, mindig erősen kevergetve, hogy krémes és selymes legyen az öntet.

Sörös tésztában sült banán

A tésztához egy nagy tálban csomómentesre keverjük a hozzávalókat. Akkor lesz igazán ropogós a bunda, ha jéghideg a massza, ezért érdemes hideg sörrel dolgozni, sőt akár néhány jégkockát is beledobni a kész tésztába és így átkeverni. Az egész banánokat belemártjuk a masszába és jöhetnek is a forró, 200 fokos olajba, ahol addig sütjük őket, míg szép aranyszínű és ropogós nem lesz a bundájuk. A sós karamelles öntettel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez egy kicsit durva cucc lett, de tudom, hogy néha szeretitek az ilyet. A banán krémes és meleg, a bunda ropog, az egyszerre édes és sós karamell meg a mennyországba repít.

Hozzávalók

2 banánhoz
200 ml
habtejszín
100 g
liszt
100 g
étkezési keményítő
1 csapott ek
sütőpor
1 nagy csipet
250 ml
barna sör
2 db
banán
A sós karamelles öntethez
100 g
cukor
1 csapott tk
50 g
hideg vaj

Az öntethez a cukrot egy magasabb falú edénybe öntjük, és közepes lángon, kavargatás nélkül, néha az edényt átmozgatva addig hevítjük, míg megolvad és szép borostyánszínű karamellé válik. Ekkor hozzáöntjük a felmelegített tejszínt (vigyázat, erősen fel fog habzani!), majd a sót, és addig kavargatjuk, míg a megkötött karamelldarabok vissza nem olvadnak, és szép sima lesz a mártás. Ekkor több részletben beledobáljuk a vajat, mindig erősen kevergetve, hogy krémes és selymes legyen az öntet.

Sörös tésztában sült banán

A tésztához egy nagy tálban csomómentesre keverjük a hozzávalókat. Akkor lesz igazán ropogós a bunda, ha jéghideg a massza, ezért érdemes hideg sörrel dolgozni, sőt akár néhány jégkockát is beledobni a kész tésztába és így átkeverni. Az egész banánokat belemártjuk a masszába és jöhetnek is a forró, 200 fokos olajba, ahol addig sütjük őket, míg szép aranyszínű és ropogós nem lesz a bundájuk. A sós karamelles öntettel tálaljuk.

Ha tetszett a Sörös tésztában sült banán sós karamellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept