Az öntethez a cukrot egy magasabb falú edénybe öntjük, és közepes lángon, kavargatás nélkül, néha az edényt átmozgatva addig hevítjük, míg megolvad és szép borostyánszínű karamellé válik. Ekkor hozzáöntjük a felmelegített tejszínt (vigyázat, erősen fel fog habzani!), majd a sót, és addig kavargatjuk, míg a megkötött karamelldarabok vissza nem olvadnak, és szép sima lesz a mártás. Ekkor több részletben beledobáljuk a vajat, mindig erősen kevergetve, hogy krémes és selymes legyen az öntet.

A tésztához egy nagy tálban csomómentesre keverjük a hozzávalókat. Akkor lesz igazán ropogós a bunda, ha jéghideg a massza, ezért érdemes hideg sörrel dolgozni, sőt akár néhány jégkockát is beledobni a kész tésztába és így átkeverni. Az egész banánokat belemártjuk a masszába és jöhetnek is a forró, 200 fokos olajba, ahol addig sütjük őket, míg szép aranyszínű és ropogós nem lesz a bundájuk. A sós karamelles öntettel tálaljuk.