Fantasztikus desszertek

Sóskaramellásfordítottalmáspite

Sós karamellás fordított almás pite

Hozzávalók
10 dkg
vaj
A tésztához
3 db
tojás
10 dkg
cukor
1 dl
olaj
½ csomag sütőpor
30 dkg
liszt
3 dl
tej
1 rúd
vanília kikapart magjai
A karamellszószhoz
20 dkg
cukor
1 tk
Az almatetőhöz
1 db
jonagold alma
A tálaláshoz
200 g
mascarpone

Elkészítés
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és csomómentesre dolgozzuk a kapott masszát. A sütőport és a lisztet összekeverjük, és felváltva a tejjel, kisebb mennyiségeket adagolunk a meglévő masszánkba, hozzáadva a vaníliamagokat és a sót is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele a kevert tésztánkat.A karamellszószhoz a cukrot alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Sózzuk, és hagyjuk kicsit hűlni.
Az almát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.A tortaforma aljára öntjük a karamellszósz felét, majd legyezőszerűen elterítjük rajta az almacikkeket. A maradék karamellszósszal is leöntjük, majd elegyengetjük rajta a tésztát. Ügyeljünk, hogy olyan tortaformát válasszunk, ami rendesen zár, hogy sülés közben ne csöpögjön a sütőnk belsejébe a karamell! 180 fokon 40 percig sütjük a pitét. Hideg mascarponéval tálaljuk.
 

www.streetkitchen.hu

A fordított almatorta gyerekkorom nagy kedvence, az én anyukám viszont nem leveles tésztából készítette, hogy egy klasszikus tarte tatint kapjunk, hanem egy egyszerű kevert piskótatésztából, ami mennyeien magába szívja a karamellszószt. A grátisz pedig: sós karamellával dobtam fel a receptet, hogy még több íz robbanjon a szánkban!

Hozzávalók

1 db 24 cm-es tortaformához
10 dkg
vaj
A tésztához
3 db
tojás
10 dkg
cukor
1 dl
olaj
½ csomag sütőpor
30 dkg
liszt
3 dl
tej
1 rúd
vanília kikapart magjai
A karamellszószhoz
20 dkg
cukor
1 tk
Az almatetőhöz
1 db
jonagold alma
A tálaláshoz
200 g
mascarpone
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és csomómentesre dolgozzuk a kapott masszát. A sütőport és a lisztet összekeverjük, és felváltva a tejjel, kisebb mennyiségeket adagolunk a meglévő masszánkba, hozzáadva a vaníliamagokat és a sót is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele a kevert tésztánkat.A karamellszószhoz a cukrot alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Sózzuk, és hagyjuk kicsit hűlni.
Az almát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.A tortaforma aljára öntjük a karamellszósz felét, majd legyezőszerűen elterítjük rajta az almacikkeket. A maradék karamellszósszal is leöntjük, majd elegyengetjük rajta a tésztát. Ügyeljünk, hogy olyan tortaformát válasszunk, ami rendesen zár, hogy sülés közben ne csöpögjön a sütőnk belsejébe a karamell! 180 fokon 40 percig sütjük a pitét. Hideg mascarponéval tálaljuk.
 

Ha tetszett a Sós karamellás fordított almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept