A sós répatorta-falatkák virslivel egyáltalán nem bonyolult mutatvány, nézd meg, hogyan készül!
A répatortához a megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy keverőtálba dobjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a durvára tört diót és a tojásokat. Mehet bele a joghurt és az olaj is. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a sót és az oregánót, és az egészet homogénre keverjük. Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Közben a sonkából, a sajtból és a salátalevelekből egy kb. 4 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, a koktélparadicsomokat felkarikázzuk, a virslit pedig megfőzzük és kisebb darabokra vágjuk.
Ha megsült a répatorta, kicsit hagyjuk hűlni, majd 3-4 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
Mindegyik kis falatkát megkenjük sajtkrémmel, és tetszőleges módon megpakoljuk az előkészített feltétekkel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 35 perc