Virslis ételek

Sósrépatorta-falatkákvirslivel,sajtkrémmel,zöldségekkel

Sós répatorta-falatkák virslivel, sajtkrémmel, zöldségekkel

Hozzávalók
A répatortához
250 g
sárgarépa
120 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
50 g
dió
2 db
tojás
120 g
natúr joghurt
80 ml
étolaj
1 db
citrom
1 tk
1 tk
szárított oregánó
Az összeállításhoz
150 g
szeletelt gépsonka
150 g
szeletelt sajt
150 g
koktélparadicsom
1 - 2 db
jégsalátalevél
1 csomag
mini virsli
(130 g-os kiszerelés)
100 g
natúr sajtkrém

Elkészítés

A sós répatorta-falatkák virslivel egyáltalán nem bonyolult mutatvány, nézd meg, hogyan készül!

A répatortához a megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy keverőtálba dobjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a durvára tört diót és a tojásokat. Mehet bele a joghurt és az olaj is. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a sót és az oregánót, és az egészet homogénre keverjük. Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Közben a sonkából, a sajtból és a salátalevelekből egy kb. 4 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, a koktélparadicsomokat felkarikázzuk, a virslit pedig megfőzzük és kisebb darabokra vágjuk.
Ha megsült a répatorta, kicsit hagyjuk hűlni, majd 3-4 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
Mindegyik kis falatkát megkenjük sajtkrémmel, és tetszőleges módon megpakoljuk az előkészített feltétekkel. 

Sós répatorta-falatkák virslivel
Sós répatorta-falatkák virslivel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 35 perc 

Ezek a sós répatorta-falatkák virslivel remek példák arra, hogy a répatorta nemcsak édesen lehet verhetetlen. A puha alap, a lágy sajtkrém és a színes feltétek együtt egy olyan kombinációt alkotnak, amit nehéz lesz megunni. Próbáld ki baráti brunchra, vendégvárónak vagy csak úgy, magadnak – és ha kedvet kaptál a további izgalmas sós vagy édes falatkákhoz, mutatunk pár inspiráló ötletet!

Pisztáciás-epres cupcake

Spenótos fetás tekercs

Cappuccino szelet

www.streetkitchen.hu

Ha valami igazán különleges, mégis egyszerűen elkészíthető vendégváró falatkát keresel, akkor ez a sós répatorta-alapra épülő, virslivel, sajtkrémmel és friss zöldségekkel turbózott recept a tökéletes választás! A puha, fűszeres répatortalap és a színes feltétek nemcsak látványosak, de ízben is harmonikusak – legyen szó gyerekzsúrról, húsvéti reggeliről vagy baráti összejövetelről, ezek a mini falatkák garantáltan sikert aratnak majd!

Hozzávalók

30 darabhoz
A répatortához
250 g
sárgarépa
120 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
50 g
dió
2 db
tojás
120 g
natúr joghurt
80 ml
étolaj
1 db
citrom
1 tk
1 tk
szárított oregánó
Az összeállításhoz
150 g
szeletelt gépsonka
150 g
szeletelt sajt
150 g
koktélparadicsom
1 - 2 db
jégsalátalevél
1 csomag
mini virsli
(130 g-os kiszerelés)
100 g
natúr sajtkrém

A sós répatorta-falatkák virslivel egyáltalán nem bonyolult mutatvány, nézd meg, hogyan készül!

A répatortához a megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy keverőtálba dobjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a durvára tört diót és a tojásokat. Mehet bele a joghurt és az olaj is. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a sót és az oregánót, és az egészet homogénre keverjük. Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Közben a sonkából, a sajtból és a salátalevelekből egy kb. 4 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, a koktélparadicsomokat felkarikázzuk, a virslit pedig megfőzzük és kisebb darabokra vágjuk.
Ha megsült a répatorta, kicsit hagyjuk hűlni, majd 3-4 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
Mindegyik kis falatkát megkenjük sajtkrémmel, és tetszőleges módon megpakoljuk az előkészített feltétekkel. 

Sós répatorta-falatkák virslivel
Sós répatorta-falatkák virslivel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 35 perc 

Ezek a sós répatorta-falatkák virslivel remek példák arra, hogy a répatorta nemcsak édesen lehet verhetetlen. A puha alap, a lágy sajtkrém és a színes feltétek együtt egy olyan kombinációt alkotnak, amit nehéz lesz megunni. Próbáld ki baráti brunchra, vendégvárónak vagy csak úgy, magadnak – és ha kedvet kaptál a további izgalmas sós vagy édes falatkákhoz, mutatunk pár inspiráló ötletet!

Pisztáciás-epres cupcake

Spenótos fetás tekercs

Cappuccino szelet

Ha tetszett a Sós répatorta-falatkák virslivel, sajtkrémmel, zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept