Halételek

Sügérpaprikáslisztbenkovászosuborkásremuláddaléshasábbal

Sügér paprikás lisztben kovászos uborkás remuláddal és hasábbal

Hozzávalók
A remuládhoz
150 g
majonéz
2 ek
tejföl
1 mk
mustár
1 tk
porcukor
1 szál
újhagyma
3 db
kovászos uborka
1 ek
kovászosuborka-lé
1 csokor
friss petrezselyem
A hasábkrumplihoz
400 g
fagyasztott hasábkrumpli
bő étolaj a sütéshez
A halhoz
só, bors
100 g
finomliszt
1 mk
fűszerpaprika
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma
400 g
farkassügér-filé

Elkészítés

A sügérhez készülő remuládhoz a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a porcukrot összekeverjük a karikára vágott újhagymával, a kis kockákra vágott uborkával és annak levével, a finomra vágott petrezselyemmel és sóval. A krumplit a csomagoláson leírtak szerint, bő olajban készre sütjük, majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla az olajat, és csak a tálalásnál sózzuk.

A sügért egy konyhai papírtörlővel, amennyire tudjuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben elkeverjük a pirospaprikát, és megforgatjuk benne a halfilét. Az olajat kb. 160 fokra melegítjük, és 3 perc alatt készre sütjük benne a halat, ezután egy konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat. Tányérra szedjük a krumplit, megsózzuk, rátesszük a halat, mellé kanalazzuk a remuládot, és megszórjuk szeletelt újhagymával.

Elkészítési idő: 30 perc

suger-paprikas-lisztben-remuladdal
(Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha már unod a hekket most mutatok egy szuper alternatívát. Hidd el ez lesz az új kedvenc strandkajád, a koviubis remulád pedig csak turbózza a nyári feelinget ;)

Hozzávalók

2 főre
A remuládhoz
150 g
majonéz
2 ek
tejföl
1 mk
mustár
1 tk
porcukor
1 szál
újhagyma
3 db
kovászos uborka
1 ek
kovászosuborka-lé
1 csokor
friss petrezselyem
A hasábkrumplihoz
400 g
fagyasztott hasábkrumpli
bő étolaj a sütéshez
A halhoz
só, bors
100 g
finomliszt
1 mk
fűszerpaprika
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 szál
újhagyma
400 g
farkassügér-filé

A sügérhez készülő remuládhoz a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a porcukrot összekeverjük a karikára vágott újhagymával, a kis kockákra vágott uborkával és annak levével, a finomra vágott petrezselyemmel és sóval. A krumplit a csomagoláson leírtak szerint, bő olajban készre sütjük, majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla az olajat, és csak a tálalásnál sózzuk.

A sügért egy konyhai papírtörlővel, amennyire tudjuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben elkeverjük a pirospaprikát, és megforgatjuk benne a halfilét. Az olajat kb. 160 fokra melegítjük, és 3 perc alatt készre sütjük benne a halat, ezután egy konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat. Tányérra szedjük a krumplit, megsózzuk, rátesszük a halat, mellé kanalazzuk a remuládot, és megszórjuk szeletelt újhagymával.

Elkészítési idő: 30 perc

suger-paprikas-lisztben-remuladdal
(Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Sügér paprikás lisztben kovászos uborkás remuláddal és hasábbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept