Megúszós sütik

Sültkörtecideressodóval

Sült körte cideres sodóval

Hozzávalók
9 dkg
vaj
A sodóhoz
5 db
tojássárgája
6.5 dkg
cukor
1.5 dl
körtés cider
1 db
citrom reszelt héja
3 tk
citromlé
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt gyömbér
1 csipet
A körtéhez
80 dkg
körte
3 tk
citromlé
5 dkg
porcukor
10 dkg
magos rozskenyér
5 dkg
szeletelt mandula

Elkészítés
A sodóhoz a tojássárgáját és a porcukrot kézi habverővel kikeverjük. A körtecidert egy kis lábosba öntjük, hozzáadjuk a citrom héját, a citromlevet, a fűszereket, és felforraljuk. A forró folyadékból egy keveset a tojássárgájához adunk, és kikeverjük, hogy felmelegedjen, majd az egész sárgájás keveréket átöntjük a lábosba a ciderhez, és közepes láng felett, folyamatosan kevergetve sűrű habosra főzzük. Amikor kész, lehúzzuk a tűzről. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk, közben a sütőt grillfokozaton felhevítjük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és ugyanakkora kockára vágjuk, mint a kenyeret. Elkeverjük a citromlével és a porcukorral, majd a vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk a körtét, és átforgatva kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt mandulát és a pirított kenyeret, összeforgatjuk, kis hőálló edényekbe kanalazzuk, és ráöntjük a sodót. Bedobjuk a sütőbe, ahol a grill alatt aranybarnára pirítjuk a habot.  

www.streetkitchen.hu

Könnyű kis desszert, amelyet a gyümölcs cserélgetésével könnyen lehet a szezonhoz aktualizálni. Nagyon jól passzol a körtéhez a rozskenyér, de ha találtok diós kenyeret, azzal még finomabb. Ha kicsit lazábbra akarjátok hangolni az egészet, a kenyeret nyugodtan cseréljétek le édes kalácsra vagy briósra.

Hozzávalók

6 személyre
9 dkg
vaj
A sodóhoz
5 db
tojássárgája
6.5 dkg
cukor
1.5 dl
körtés cider
1 db
citrom reszelt héja
3 tk
citromlé
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt gyömbér
1 csipet
A körtéhez
80 dkg
körte
3 tk
citromlé
5 dkg
porcukor
10 dkg
magos rozskenyér
5 dkg
szeletelt mandula
A sodóhoz a tojássárgáját és a porcukrot kézi habverővel kikeverjük. A körtecidert egy kis lábosba öntjük, hozzáadjuk a citrom héját, a citromlevet, a fűszereket, és felforraljuk. A forró folyadékból egy keveset a tojássárgájához adunk, és kikeverjük, hogy felmelegedjen, majd az egész sárgájás keveréket átöntjük a lábosba a ciderhez, és közepes láng felett, folyamatosan kevergetve sűrű habosra főzzük. Amikor kész, lehúzzuk a tűzről. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk, közben a sütőt grillfokozaton felhevítjük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és ugyanakkora kockára vágjuk, mint a kenyeret. Elkeverjük a citromlével és a porcukorral, majd a vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk a körtét, és átforgatva kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt mandulát és a pirított kenyeret, összeforgatjuk, kis hőálló edényekbe kanalazzuk, és ráöntjük a sodót. Bedobjuk a sütőbe, ahol a grill alatt aranybarnára pirítjuk a habot.  

Ha tetszett a Sült körte cideres sodóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept