A svéd gombasaláta korábban kihagyhatatlan eleme volt a hidegkonyhai büfék kínálatának, mutatjuk is, hogyan készül:
A gombasalátához egy lábasban, erős hőfokon megpirítjuk az olajon a vékonyra felszeletelt gombát, kb. 8 perc alatt. Ha szépen megpirult, hozzáadjuk a vékony félfőre szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, és további 5 percig pirítjuk. Mehet rá a babérlevél, a kakukkfű és a paradicsompüré, majd még 2 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a porcukorral és a citrommal, majd alacsony lángon kb. 10 percig főzzük, míg egy pörkölt sűrűséget el nem érünk.
Innentől már csak annyi a teendőnk, hogy hűtőhidegre hűtjük, és finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Hűtési idő: 1 óra