Saláták

Svédgombasaláta

Svéd gombasaláta

Hozzávalók
4 ek
étolaj
500 g
csiperkegomba
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
1 tk
szárított kakukkfű
70 g
paradicsompüré
400 ml
passata
só, bors
4 ek
porcukor
0.5 db
citrom kifacsart leve
5 szál
snidling

Elkészítés

A svéd gombasaláta korábban kihagyhatatlan eleme volt a hidegkonyhai büfék kínálatának, mutatjuk is, hogyan készül:

A gombasalátához egy lábasban, erős hőfokon megpirítjuk az olajon a vékonyra felszeletelt gombát, kb. 8 perc alatt. Ha szépen megpirult, hozzáadjuk a vékony félfőre szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, és további 5 percig pirítjuk. Mehet rá a babérlevél, a kakukkfű és a paradicsompüré, majd még 2 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a porcukorral és a citrommal, majd alacsony lángon kb. 10 percig főzzük, míg egy pörkölt sűrűséget el nem érünk. 

Innentől már csak annyi a teendőnk, hogy hűtőhidegre hűtjük, és finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk. 

Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

Van még egy csomó olyan köretünk, ami bármilyen ünnepi és hétköznapi asztalon is megállja a helyét! Mutatunk is párat:

Kínaikel-saláta

Majonézes-almás káposztasaláta

Hideg bulgursaláta

www.streetkitchen.hu

Hogy mi köze van a svédeknek ehhez a salátához, azt sajna nem tudtam meg, de nem is biztos, hogy lényeges. Próbáljuk ki inkább ezt a pikáns, savanykás, édeskés, paradicsomos gombasalátát, ami régen a hidegkonyhai büfék kihagyhatatlan fogása volt.

Hozzávalók

4 főre
4 ek
étolaj
500 g
csiperkegomba
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
1 tk
szárított kakukkfű
70 g
paradicsompüré
400 ml
passata
só, bors
4 ek
porcukor
0.5 db
citrom kifacsart leve
5 szál
snidling

A svéd gombasaláta korábban kihagyhatatlan eleme volt a hidegkonyhai büfék kínálatának, mutatjuk is, hogyan készül:

A gombasalátához egy lábasban, erős hőfokon megpirítjuk az olajon a vékonyra felszeletelt gombát, kb. 8 perc alatt. Ha szépen megpirult, hozzáadjuk a vékony félfőre szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, és további 5 percig pirítjuk. Mehet rá a babérlevél, a kakukkfű és a paradicsompüré, majd még 2 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a porcukorral és a citrommal, majd alacsony lángon kb. 10 percig főzzük, míg egy pörkölt sűrűséget el nem érünk. 

Innentől már csak annyi a teendőnk, hogy hűtőhidegre hűtjük, és finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk. 

Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

Van még egy csomó olyan köretünk, ami bármilyen ünnepi és hétköznapi asztalon is megállja a helyét! Mutatunk is párat:

Kínaikel-saláta

Majonézes-almás káposztasaláta

Hideg bulgursaláta

Ha tetszett a svéd gombasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept