Pizza

Szalámiskukoricáspizza

Szalámis kukoricás pizza

Hozzávalók
A tésztához
650 ml
víz
4 g
élesztő
1 kg
pizzaliszt
25 g
2 ek
rétesliszt a kelesztéshez
A feltéthez
600 g
hámozott, darabolt paradicsom konzerv
1 tk
0.5 csokor
bazsalikom
50 ml
olívaolaj
1 konzerv
kukorica
(285 g-os kiszerelés)
300 g
szeletelt paprikás szalámi
600 g
pizzamozzarella
A tálaláshoz
200 ml
ketchup

Elkészítés

A szalámis-kukoricás pizza tésztájának elkészítéséhez a vizet a dagasztógép üstjébe öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt és 2 percig alacsony fokozaton keverjük a géppel, míg az élesztő fel nem oldódik. Fokozatosan hozzáadjuk a pizzalisztet és kb. 10 percig dagasztjuk, utána mehet bele a só és még 10 percig dagasztjuk. 

Ha összeállt a tészta, nyújtódeszkára borítjuk és háromszor félbehajtjuk, egy nagy bucit formázunk belőle, aztán visszatesszük a tálba és lefedve 60 percig kelesztjük. Utána 6 db egyenlő méretű bucit formázunk belőle. Egy rétesliszttel enyhén meghintett, jól zárható dobozba tesszük őket, egymástól 3-4 cm távolságot tartva, és szobahőmérsékleten hagyjuk 2 órát pihenni. Utána 4 órára a hűtőbe tesszük. (Ez természetesen a leggyorsabb időbeli felhasználása, de nem bánja a tészta, ha akár 12 órát is tud pihenni.)

Tipp: Ügyeljünk rá, hogy sütés előtt legalább 30-40 perccel vegyük ki a hűtőből a tésztát, hogy újra felvegye a szobahőmérsékletet. 

A paradicsomszószhoz a hámozott paradicsomot egy tálba borítjuk és a sóval, az apróra vágott bazsalikommal és az olívaolajjal együtt kézzel darabosra passzírozzuk. (Nem turmixoljuk!) 

A tésztát kivesszük a dobozból és egy zsírpapíron kinyújtjuk egy 30-32 cm átmérőjű kerek formára. Megkenjük a paradicsomszósszal, megpakoljuk a szalámival és kukoricával, majd befedjük a reszelt sajttal. Átcsúsztatjuk egy tepsire a zsírpapírral együtt a pizzát és betesszük a 300 fokra (vagy a legmelegebb fokozatra) előmelegített sütőbe, ahol 3-5 perc alatt készre sütjük. 

Zárásként opcionálisan ketchuppal is megbolondíthatják a bátrak. 🙂

Szalámis kukoricás pizza szeletekre vágva ketchuppal
Szalámis kukoricás pizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Pihentetési idő: legalább 7 óra
  • Sütési idő: 5 perc

A szalámis-kukoricás pizza után másfajta pizzákat is kipróbálnál? Még, még, még, pizzából sosem elég!

Piros-sárga tepsis pizza

Cuccos tepsis caprese pizza

Körtés-kéksajtos pizza

www.streetkitchen.hu

Van úgy, hogy nem a legautentikusabb olasz pizzára vágyunk, pláne, ha a gyerekeknek készítjük. Na ez pont egy ilyen!

Hozzávalók

6 darab pizzához
A tésztához
650 ml
víz
4 g
élesztő
1 kg
pizzaliszt
25 g
2 ek
rétesliszt a kelesztéshez
A feltéthez
600 g
hámozott, darabolt paradicsom konzerv
1 tk
0.5 csokor
bazsalikom
50 ml
olívaolaj
1 konzerv
kukorica
(285 g-os kiszerelés)
300 g
szeletelt paprikás szalámi
600 g
pizzamozzarella
A tálaláshoz
200 ml
ketchup

A szalámis-kukoricás pizza tésztájának elkészítéséhez a vizet a dagasztógép üstjébe öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt és 2 percig alacsony fokozaton keverjük a géppel, míg az élesztő fel nem oldódik. Fokozatosan hozzáadjuk a pizzalisztet és kb. 10 percig dagasztjuk, utána mehet bele a só és még 10 percig dagasztjuk. 

Ha összeállt a tészta, nyújtódeszkára borítjuk és háromszor félbehajtjuk, egy nagy bucit formázunk belőle, aztán visszatesszük a tálba és lefedve 60 percig kelesztjük. Utána 6 db egyenlő méretű bucit formázunk belőle. Egy rétesliszttel enyhén meghintett, jól zárható dobozba tesszük őket, egymástól 3-4 cm távolságot tartva, és szobahőmérsékleten hagyjuk 2 órát pihenni. Utána 4 órára a hűtőbe tesszük. (Ez természetesen a leggyorsabb időbeli felhasználása, de nem bánja a tészta, ha akár 12 órát is tud pihenni.)

Tipp: Ügyeljünk rá, hogy sütés előtt legalább 30-40 perccel vegyük ki a hűtőből a tésztát, hogy újra felvegye a szobahőmérsékletet. 

A paradicsomszószhoz a hámozott paradicsomot egy tálba borítjuk és a sóval, az apróra vágott bazsalikommal és az olívaolajjal együtt kézzel darabosra passzírozzuk. (Nem turmixoljuk!) 

A tésztát kivesszük a dobozból és egy zsírpapíron kinyújtjuk egy 30-32 cm átmérőjű kerek formára. Megkenjük a paradicsomszósszal, megpakoljuk a szalámival és kukoricával, majd befedjük a reszelt sajttal. Átcsúsztatjuk egy tepsire a zsírpapírral együtt a pizzát és betesszük a 300 fokra (vagy a legmelegebb fokozatra) előmelegített sütőbe, ahol 3-5 perc alatt készre sütjük. 

Zárásként opcionálisan ketchuppal is megbolondíthatják a bátrak. 🙂

Szalámis kukoricás pizza szeletekre vágva ketchuppal
Szalámis kukoricás pizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Pihentetési idő: legalább 7 óra
  • Sütési idő: 5 perc

A szalámis-kukoricás pizza után másfajta pizzákat is kipróbálnál? Még, még, még, pizzából sosem elég!

Piros-sárga tepsis pizza

Cuccos tepsis caprese pizza

Körtés-kéksajtos pizza

Ha tetszett a Szalámis kukoricás pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept