A szalámis-kukoricás pizza tésztájának elkészítéséhez a vizet a dagasztógép üstjébe öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt és 2 percig alacsony fokozaton keverjük a géppel, míg az élesztő fel nem oldódik. Fokozatosan hozzáadjuk a pizzalisztet és kb. 10 percig dagasztjuk, utána mehet bele a só és még 10 percig dagasztjuk.
Ha összeállt a tészta, nyújtódeszkára borítjuk és háromszor félbehajtjuk, egy nagy bucit formázunk belőle, aztán visszatesszük a tálba és lefedve 60 percig kelesztjük. Utána 6 db egyenlő méretű bucit formázunk belőle. Egy rétesliszttel enyhén meghintett, jól zárható dobozba tesszük őket, egymástól 3-4 cm távolságot tartva, és szobahőmérsékleten hagyjuk 2 órát pihenni. Utána 4 órára a hűtőbe tesszük. (Ez természetesen a leggyorsabb időbeli felhasználása, de nem bánja a tészta, ha akár 12 órát is tud pihenni.)
Tipp: Ügyeljünk rá, hogy sütés előtt legalább 30-40 perccel vegyük ki a hűtőből a tésztát, hogy újra felvegye a szobahőmérsékletet.
A paradicsomszószhoz a hámozott paradicsomot egy tálba borítjuk és a sóval, az apróra vágott bazsalikommal és az olívaolajjal együtt kézzel darabosra passzírozzuk. (Nem turmixoljuk!)
A tésztát kivesszük a dobozból és egy zsírpapíron kinyújtjuk egy 30-32 cm átmérőjű kerek formára. Megkenjük a paradicsomszósszal, megpakoljuk a szalámival és kukoricával, majd befedjük a reszelt sajttal. Átcsúsztatjuk egy tepsire a zsírpapírral együtt a pizzát és betesszük a 300 fokra (vagy a legmelegebb fokozatra) előmelegített sütőbe, ahol 3-5 perc alatt készre sütjük.
Zárásként opcionálisan ketchuppal is megbolondíthatják a bátrak. 🙂

- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetési idő: legalább 7 óra
- Sütési idő: 5 perc