Street Kitchen

Szüretirészegescsirke

Szüreti részeges csirke

Hozzávalók
800 g
csirkecombfilé
só, bors
30 ml
olaj
3 fej
hagyma
(kisebb)
400 ml
fehérbor
(újbor)
200 ml
szárnyasalaplé
szerecsendió
2 ág
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
200 g
szőlő
1 csipet
cukor
1 ek
keményítő
20 ml
víz
100 g
vaj

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben az olajon mindkét oldalukat és a negyedelt hagymákat is megpirítjuk. Ezután felöntjük a fehérborral, az alaplével, és az egészet a felére forraljuk. Ráreszelünk egy kis szerecsendiót, beledobjuk a kakukkfüvet, a fokhagymát és beletesszük a szőlőt, majd az egészet 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Mikor a szőlő kicsit megtöppedt, kiveszünk mindent egy tányérra. 

A visszamaradt levét újra felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt kikeverjük a vízzel, a szafthoz öntjük, majd felkockázzuk a vajat, és kockánként elkeverve a szószhoz adjuk. Ezt montírozásnak hívják, ha villogni akartok a rokonok előtt.

Szüreti részeges csirke

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ezt az ételt általában farsangkor fogyasztják, pedig a frissen szedett szőlő édessége sokat ad az újbor fanyarságához. Ráadásul az egészhez csak egy serpenyő kell.

Hozzávalók

4 főre
800 g
csirkecombfilé
só, bors
30 ml
olaj
3 fej
hagyma
(kisebb)
400 ml
fehérbor
(újbor)
200 ml
szárnyasalaplé
szerecsendió
2 ág
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
200 g
szőlő
1 csipet
cukor
1 ek
keményítő
20 ml
víz
100 g
vaj

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben az olajon mindkét oldalukat és a negyedelt hagymákat is megpirítjuk. Ezután felöntjük a fehérborral, az alaplével, és az egészet a felére forraljuk. Ráreszelünk egy kis szerecsendiót, beledobjuk a kakukkfüvet, a fokhagymát és beletesszük a szőlőt, majd az egészet 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Mikor a szőlő kicsit megtöppedt, kiveszünk mindent egy tányérra. 

A visszamaradt levét újra felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt kikeverjük a vízzel, a szafthoz öntjük, majd felkockázzuk a vajat, és kockánként elkeverve a szószhoz adjuk. Ezt montírozásnak hívják, ha villogni akartok a rokonok előtt.

Szüreti részeges csirke

Ha tetszett a Szüreti részeges csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept