A tojásokat tálba ütjük, sózzuk és hozzáadjuk az ecetet.
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, majd két külön tálkába tesszük. Az egyikbe beletesszük a felkockázott sárgarépát, amihez hozzáadjuk a felaprított snidlinget, a másikba pedig a kockázott kápia paprika kerül az aprított korianderrel.A tojásos keveréket három részre osztjuk, az egyik részt hozzákeverjük a snidlinges répához, a másikat pedig a korianderes paprikához, a harmadik adagot üresen hagyjuk.
A serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és beleöntünk egy kicsit az egyik fajta zöldséges keverékből, majd melléöntünk a másik zöldséges keverékből is, és amikor elkezdett megszilárdulni a tojás, egy spatulával óvatosan feltekerjük. Az így kapott szabad sütőfelületre az üres tojásos keverékből is öntünk, és ezt is rátekerjük a már kész tojáshengerre, miután megszilárdult.
Ebből a mennyiségből kb. 2 hengert tudunk készíteni klasszikus tamagoyaki sütőben, de természetesen normál kerek serpenyőben is el lehet készíteni az ételt.
Felkarikázva, szójaszósszal tálaljuk.
Tamagoyaki-Japánomlett-tekercs
A tamagoyaki készítésénél nagyon sokféle zöldséget, halat, húst, esetleg szóját is felhasználhatunk, illetve ezek kombinációját. Az én választásomnál szempont volt, hogy ismert, könnyen hozzáférhető nyersanyagokat használjak és színes legyen a végeredmény.
A tamagoyaki, vagyis a japán omlett-tekercs, egyszerre játékos és elegáns étel. A titka a vékonyan sütött, majd egymásra tekert tojásréteg, amit friss zöldségekkel és fűszerekkel lehet variálni. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis teljesen más élményt ad, mint a hagyományos omlett — a végeredmény egy színes, puha, mégis formás kis tekercs, ami szójaszósszal tálalva azonnal elrepít Japánba.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A tojásokat tálba ütjük, sózzuk és hozzáadjuk az ecetet.
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, majd két külön tálkába tesszük. Az egyikbe beletesszük a felkockázott sárgarépát, amihez hozzáadjuk a felaprított snidlinget, a másikba pedig a kockázott kápia paprika kerül az aprított korianderrel.A tojásos keveréket három részre osztjuk, az egyik részt hozzákeverjük a snidlinges répához, a másikat pedig a korianderes paprikához, a harmadik adagot üresen hagyjuk.
A serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és beleöntünk egy kicsit az egyik fajta zöldséges keverékből, majd melléöntünk a másik zöldséges keverékből is, és amikor elkezdett megszilárdulni a tojás, egy spatulával óvatosan feltekerjük. Az így kapott szabad sütőfelületre az üres tojásos keverékből is öntünk, és ezt is rátekerjük a már kész tojáshengerre, miután megszilárdult.
Ebből a mennyiségből kb. 2 hengert tudunk készíteni klasszikus tamagoyaki sütőben, de természetesen normál kerek serpenyőben is el lehet készíteni az ételt.
Felkarikázva, szójaszósszal tálaljuk.

A tamagoyaki nemcsak gyönyörű, de finom is: enyhén édes-savanykás, lágy textúrájú, és minden falatban ott a friss zöldség roppanása. Egy kis gyakorlással könnyen elsajátítható, és utána végtelenül variálható — mehet bele lazac, avokádó, gomba vagy akár sajt is. Legyen reggeli, ebéd vagy bento-boxba csomagolt snack, ezzel a japán omlett-tekercsel tuti lenyűgözöd a családot is.
Az a helyzet, hogy az omlett minden jóval megpakolva az igazi, de van még más sós reggeli is, amitől mosolyra húzódik a szád! Itt is van még három frankó recept reggelre, ha te is szereted király módjára indítani a reggeleket!
Ha tetszett a tamagoyaki - japán omlett-tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!