Húsételek

Tavaszikaraj

Tavaszi karaj

Hozzávalók
50 g
vaj
A hús előkészítéséhez
4 szelet
sertéskaraj
(100 g/szelet)
só, bors
1 ek
paradicsompüré
kb. 1 ek étkezési keményítő
A raguhoz
30 ml
étolaj
1 ek
sűrített paradicsom
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
400 ml
zöldségalaplé
só, bors
2 db
karalábé + a zöldje
(kb. 100 g/db tisztítva)
2 szál
sárgarépa
(kb. 100 g/szál tisztítva)
250 g
zöldborsó
2 szál
petrezselyemgyökér
(70 g/szál)
250 g
karfiol
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A tavaszi karaj elkészítéséhez először a szeletelt sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük sűrített paradicsommal, és megszórjuk a keményítővel.

A szeleteket egy nagyobb edényben, felforrósított olajon elkezdjük pirítani, majd mikor megfordítjuk, hozzáadjuk a vajat is. Amikor mindkét oldala megpirult, kivesszük egy tányérra.

A visszamaradt zsiradékban rozsdabarnára pirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Amikor az is megpirult, visszatesszük a szeleteket, felöntjük az alaplével, és így pároljuk kb. 20 percet. Ha a mártást nem találjátok elég sűrűnek, 1 mk keményítőt pár csepp vízzel kikeverve tovább lehet sűríteni.

Ezt követően a zöldségeket a fentebb leírt sorrendben a raguhoz adjuk. A karalábét, répát és petrezselyemgyökeret hasonló, 2 x 5 cm-es hasábokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Utoljára a vágott petrezselyem szára, a karalábé zöldje, illetve a karfiol kerüljön bele. Mikor a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

tavaszi karaj
Tavaszi karaj (Fotó: Street Kitchen)

Még több húsos kaja Lajostól:

Fokhagymás szelet

Tepsis mátrai borzaska

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tavasszal előkerülő családi recept, amit most megosztok veletek. Aki elkészíti, annak jó játékot hozzá!

Hozzávalók

2 főre
50 g
vaj
A hús előkészítéséhez
4 szelet
sertéskaraj
(100 g/szelet)
só, bors
1 ek
paradicsompüré
kb. 1 ek étkezési keményítő
A raguhoz
30 ml
étolaj
1 ek
sűrített paradicsom
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
400 ml
zöldségalaplé
só, bors
2 db
karalábé + a zöldje
(kb. 100 g/db tisztítva)
2 szál
sárgarépa
(kb. 100 g/szál tisztítva)
250 g
zöldborsó
2 szál
petrezselyemgyökér
(70 g/szál)
250 g
karfiol
1 csokor
petrezselyem

A tavaszi karaj elkészítéséhez először a szeletelt sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük sűrített paradicsommal, és megszórjuk a keményítővel.

A szeleteket egy nagyobb edényben, felforrósított olajon elkezdjük pirítani, majd mikor megfordítjuk, hozzáadjuk a vajat is. Amikor mindkét oldala megpirult, kivesszük egy tányérra.

A visszamaradt zsiradékban rozsdabarnára pirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Amikor az is megpirult, visszatesszük a szeleteket, felöntjük az alaplével, és így pároljuk kb. 20 percet. Ha a mártást nem találjátok elég sűrűnek, 1 mk keményítőt pár csepp vízzel kikeverve tovább lehet sűríteni.

Ezt követően a zöldségeket a fentebb leírt sorrendben a raguhoz adjuk. A karalábét, répát és petrezselyemgyökeret hasonló, 2 x 5 cm-es hasábokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Utoljára a vágott petrezselyem szára, a karalábé zöldje, illetve a karfiol kerüljön bele. Mikor a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

tavaszi karaj
Tavaszi karaj (Fotó: Street Kitchen)

Még több húsos kaja Lajostól:

Fokhagymás szelet

Tepsis mátrai borzaska

Ha tetszett a Tavaszi karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept