A tavaszi karaj elkészítéséhez először a szeletelt sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük sűrített paradicsommal, és megszórjuk a keményítővel.
A szeleteket egy nagyobb edényben, felforrósított olajon elkezdjük pirítani, majd mikor megfordítjuk, hozzáadjuk a vajat is. Amikor mindkét oldala megpirult, kivesszük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékban rozsdabarnára pirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Amikor az is megpirult, visszatesszük a szeleteket, felöntjük az alaplével, és így pároljuk kb. 20 percet. Ha a mártást nem találjátok elég sűrűnek, 1 mk keményítőt pár csepp vízzel kikeverve tovább lehet sűríteni.
Ezt követően a zöldségeket a fentebb leírt sorrendben a raguhoz adjuk. A karalábét, répát és petrezselyemgyökeret hasonló, 2 x 5 cm-es hasábokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Utoljára a vágott petrezselyem szára, a karalábé zöldje, illetve a karfiol kerüljön bele. Mikor a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, párolt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
