Húsételek

Tavaszisertésragu

Tavaszi sertésragu

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(170 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 kg
sertéslapocka
2 szál
sárgarépa
(130 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
100 g
zellergumó
150 ml
fehérbor
só, bors
2 tk
szárított kakukkfű
800 ml
víz
200 g
csiperkegomba
150 g
fagyasztott zöldborsó
0.5 db
citrom leve
A habaráshoz
25 g
finomliszt
600 g
szarvacska tészta
250 ml
habtejszín
A tálaláshoz

Elkészítés

A tavaszi sertésragu elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Beletesszük a kb. 2 cm-es kockákra vágott lapockát, a 2-3 cm-es darabokra felvágott sárgarépát és fehérrépát, a zellert, és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, majd felöntjük a vízzel, és közepes hőfokon kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Ha a víz nagyon elpárolgott volna, nyugodtan pótoljuk, hogy egy szaftos alapot kapjunk a végére. Amikor minden megpuhult, a cikkekre vágott gombát egy száraz, tűzforró serpenyőben 3 perc alatt lepirítjuk, és a raguhoz adjuk a zöldborsóval együtt. A tejszínben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a ragut 2 perces forralással és a végén a citromlével ízesítjük.

A szarvacska tésztát kifőzzük enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint, majd ezzel tálaljuk a ragut. 

Tavaszi sertésragu tányérban
Tavaszi sertésragu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

A tavaszi sertésragu mellett bőven van még húsos receptünk, és nem tartjuk magunkban! :) Itt van még három fullos kaja, ha te is húsimádó vagy!

Töltött dagadó

Fokhagymás bundás csirkemell

Sült oldalas air fryerben

www.streetkitchen.hu

Egy jó ragu sose rossz. Ha azt hiszed, hogy a tavasz csak a madárcsicsergésről és a virágok friss illatáról szól, akkor még nem kóstoltad ezt a tavaszi sertésragut, ami annyira finom, hogy utána még a kanalat is megennéd. De ezt inkább ne tedd, mert szükséged lesz rá a repetához.

Hozzávalók

6 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(170 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 kg
sertéslapocka
2 szál
sárgarépa
(130 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
100 g
zellergumó
150 ml
fehérbor
só, bors
2 tk
szárított kakukkfű
800 ml
víz
200 g
csiperkegomba
150 g
fagyasztott zöldborsó
0.5 db
citrom leve
A habaráshoz
25 g
finomliszt
600 g
szarvacska tészta
250 ml
habtejszín
A tálaláshoz

A tavaszi sertésragu elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Beletesszük a kb. 2 cm-es kockákra vágott lapockát, a 2-3 cm-es darabokra felvágott sárgarépát és fehérrépát, a zellert, és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, majd felöntjük a vízzel, és közepes hőfokon kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Ha a víz nagyon elpárolgott volna, nyugodtan pótoljuk, hogy egy szaftos alapot kapjunk a végére. Amikor minden megpuhult, a cikkekre vágott gombát egy száraz, tűzforró serpenyőben 3 perc alatt lepirítjuk, és a raguhoz adjuk a zöldborsóval együtt. A tejszínben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a ragut 2 perces forralással és a végén a citromlével ízesítjük.

A szarvacska tésztát kifőzzük enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint, majd ezzel tálaljuk a ragut. 

Tavaszi sertésragu tányérban
Tavaszi sertésragu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

A tavaszi sertésragu mellett bőven van még húsos receptünk, és nem tartjuk magunkban! :) Itt van még három fullos kaja, ha te is húsimádó vagy!

Töltött dagadó

Fokhagymás bundás csirkemell

Sült oldalas air fryerben

Ha tetszett a Tavaszi sertésragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept