A tavaszi sertésragu elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Beletesszük a kb. 2 cm-es kockákra vágott lapockát, a 2-3 cm-es darabokra felvágott sárgarépát és fehérrépát, a zellert, és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, majd felöntjük a vízzel, és közepes hőfokon kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Ha a víz nagyon elpárolgott volna, nyugodtan pótoljuk, hogy egy szaftos alapot kapjunk a végére. Amikor minden megpuhult, a cikkekre vágott gombát egy száraz, tűzforró serpenyőben 3 perc alatt lepirítjuk, és a raguhoz adjuk a zöldborsóval együtt. A tejszínben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a ragut 2 perces forralással és a végén a citromlével ízesítjük.
A szarvacska tésztát kifőzzük enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint, majd ezzel tálaljuk a ragut.

- Elkészítési idő: 1 óra 20 perc