Zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, a gombát, és erős hőfokon, sűrűn kevergetve 2 percig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, rátesszük a daráltpaprika-krémet, megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük a vízzel. Beletesszük a petrezselymet, a paradicsomot és a paprikát - nem kell felvágni -, és közepes hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Amikor megpuhultak a zöldségek, a tejszínhez teszünk egy merőkanálnyit a forró léből, majd belecsorgatjuk a levesbe. Egyet forralunk rajta, és tálalhatunk is.

- Elkészítési idő: 40 perc