Levesek

Tejszínesgombaleves

Tejszínes gombaleves

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(80 g/szál)
0.5 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
500 g
csiperkegomba
só, bors
1 ek
daráltpaprika-krém
1 tk
fűszerpaprika
1 l
víz
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 db
paradicsom
(80 g/db)
0.5 db
tv-paprika
(90 g/db)
200 ml
tejszín

Elkészítés

Zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, a gombát, és erős hőfokon, sűrűn kevergetve 2 percig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, rátesszük a daráltpaprika-krémet, megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük a vízzel. Beletesszük a petrezselymet, a paradicsomot és a paprikát - nem kell felvágni -,  és közepes hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük.

Amikor megpuhultak a zöldségek, a tejszínhez teszünk egy merőkanálnyit a forró léből, majd belecsorgatjuk a levesbe. Egyet forralunk rajta, és tálalhatunk is.  

Tejszínes gombaleves
Tejszínes gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A tejszínes gombaleves után van még egy, s más a tarsolyukban, ha laktató levesre fáj a fogad! A hűvösebb tavaszi napokon még nagyon jól tud esni egy-egy cuccos, melengető leves, ezekből gyűjtöttünk össze most nektek még hármat!

Krumplileves sült baconnel

Tejfölös vargányaleves

Kínai gombaleves

www.streetkitchen.hu

Ahogy sok mindennek, a gombalevesnek is kismillió változata van. Van kolbászos, habart, kakukkfüves, magyaros… ez most a tejszínes verzió. A tejszíntől rendkívül krémes lesz a végeredmény, szóval érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(80 g/szál)
0.5 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
500 g
csiperkegomba
só, bors
1 ek
daráltpaprika-krém
1 tk
fűszerpaprika
1 l
víz
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 db
paradicsom
(80 g/db)
0.5 db
tv-paprika
(90 g/db)
200 ml
tejszín

Zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, a gombát, és erős hőfokon, sűrűn kevergetve 2 percig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, rátesszük a daráltpaprika-krémet, megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük a vízzel. Beletesszük a petrezselymet, a paradicsomot és a paprikát - nem kell felvágni -,  és közepes hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük.

Amikor megpuhultak a zöldségek, a tejszínhez teszünk egy merőkanálnyit a forró léből, majd belecsorgatjuk a levesbe. Egyet forralunk rajta, és tálalhatunk is.  

Tejszínes gombaleves
Tejszínes gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A tejszínes gombaleves után van még egy, s más a tarsolyukban, ha laktató levesre fáj a fogad! A hűvösebb tavaszi napokon még nagyon jól tud esni egy-egy cuccos, melengető leves, ezekből gyűjtöttünk össze most nektek még hármat!

Krumplileves sült baconnel

Tejfölös vargányaleves

Kínai gombaleves

Ha tetszett a Tejszínes gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept