Szendvics

TépettBBQcsirkeszendvics

Tépett BBQ csirke szendvics

Hozzávalók
A gyors BBQ szószhoz
1.5 dl
fehérbor ecet
2 dl
ketchup
2 ek
barna cukor
1 tk
worchestershire szósz
1 tk
sriracha szósz (vagy más csípős chiliszósz)
A coleslaw salátához
4 - 5 szál
angolzeller
30 dkg
fehérkáposzta
1 kis csokor
metélőhagyma
2 nagy ek
majonéz
2 nagy ek
joghurt
1 mk
dijoni mustár
1 db
citrom
Továbbá
35 dkg
csirkemell filé
4 db
császárzsemle

Elkészítés

img_7730.jpg

A csirkemellet besózzuk és forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben elkészítjük a barbecue szószt: egy lábasba öntjük a fehérbor ecetet, a kechupot, barna cukrot, Worchestershire (vuszter) szószt és a chiliszószt is. Alaposan összeforraljuk, hogy egy intenzív ízű mártást kapjunk. A megfőtt húst két villa segítségével rostjaira szedjük, sóval, borssal ízesítjük és egy serpenyőben nagy lángon hirtelen lepirítjuk kicsit, majd hozzáadjuk a barbecue szósz 3/4 részét és jó alaposan összeforgatjuk.

Összedobjuk a coleslaw-salátát is: Egy tálba kanalazzuk a majonézt, joghurtot, mustárt és belereszeljük egy citrom héját is. A citrom levéből is csepegtetünk belőle egy keveset, és az egészet sóval, borssal ízesítjük. Az angolzellert és a káposztát nagyon vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk a majonézes-joghurtos alaphoz. Apróra vágott metélőhagymát dobunk még hozzá és az egészet jó alaposan összeforgatjuk. Összerakjuk a szendvicset: a félbevágott zsemlék belsejéből kikaparunk egy keveset, beletöltjük a coleslaw-salátát, gazdagon szedünk rá a fűszeres csirkéből és kevés barbecue szószt csorgatunk még a tetejére. Ráhelyezzük a zsemle tetejét és gyorsan megesszük az egészet!

www.streetkitchen.hu

Akár egy egész ebédet ki tudsz váltani ezzel a szendviccsel. Tuti, hogy elég lesz, maximum egy kis sütinek marad hely. ;)

Hozzávalók

4 személyre
A gyors BBQ szószhoz
1.5 dl
fehérbor ecet
2 dl
ketchup
2 ek
barna cukor
1 tk
worchestershire szósz
1 tk
sriracha szósz (vagy más csípős chiliszósz)
A coleslaw salátához
4 - 5 szál
angolzeller
30 dkg
fehérkáposzta
1 kis csokor
metélőhagyma
2 nagy ek
majonéz
2 nagy ek
joghurt
1 mk
dijoni mustár
1 db
citrom
Továbbá
35 dkg
csirkemell filé
4 db
császárzsemle

img_7730.jpg

A csirkemellet besózzuk és forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben elkészítjük a barbecue szószt: egy lábasba öntjük a fehérbor ecetet, a kechupot, barna cukrot, Worchestershire (vuszter) szószt és a chiliszószt is. Alaposan összeforraljuk, hogy egy intenzív ízű mártást kapjunk. A megfőtt húst két villa segítségével rostjaira szedjük, sóval, borssal ízesítjük és egy serpenyőben nagy lángon hirtelen lepirítjuk kicsit, majd hozzáadjuk a barbecue szósz 3/4 részét és jó alaposan összeforgatjuk.

Összedobjuk a coleslaw-salátát is: Egy tálba kanalazzuk a majonézt, joghurtot, mustárt és belereszeljük egy citrom héját is. A citrom levéből is csepegtetünk belőle egy keveset, és az egészet sóval, borssal ízesítjük. Az angolzellert és a káposztát nagyon vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk a majonézes-joghurtos alaphoz. Apróra vágott metélőhagymát dobunk még hozzá és az egészet jó alaposan összeforgatjuk. Összerakjuk a szendvicset: a félbevágott zsemlék belsejéből kikaparunk egy keveset, beletöltjük a coleslaw-salátát, gazdagon szedünk rá a fűszeres csirkéből és kevés barbecue szószt csorgatunk még a tetejére. Ráhelyezzük a zsemle tetejét és gyorsan megesszük az egészet!

Ha tetszett a tépett bbq csirke szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése