
Elkészítjük a currypasztát: egy száraz serpenyőben lepirítjuk a római köményt, a borsot és a koriandermagot, majd egy mozsárban összezúzzuk őket.
A jalapenonak és chilipaprikáknak eltávolítjuk az erezetét, (ha csípősre szeretnénk, maradhat persze) majd darabokra vágjuk őket. A mozsárból félretesszük a száraz fűszereket és a helyükre öntjük az összevágott paprikát. Egy jó evőkanálnyi só hozzáadása után pépesre zúzzuk. A pépet szintén félretesszük és a mozsárban a fokhagymát és az újhagymát is összetörjük az apróra vágott korianderszárral és a karikára vágott citromnáddal együtt. Ezek után az összes pépesített zöldséget és fűszerkeveréket elkeverjük egymással. Ezzel kész is a zöld currypaszta.

Összedobjuk a levest: egy wokban felhevítjük az olajat és megpirítjuk a hagymát a fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a zöld currypasztát és az egészet jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt friss gyömbért is, majd felöntjük kevés kókusztejjel, alaposan összekeverjük és ezzel kész is a levesalap. Vékony csíkokra vágjuk a marhahátszínt és a levesalaphoz adjuk, ahol pár perc alatt megfő, ezalatt belereszeljük a lime héját, illetve hozzáadjuk a kaffír lime levelet, ha az is van. Az apró kockákra vágott édesburgonyát és a kelbimbót a leveshez adjuk majd felöntjük a maradék kókusztejjel és az alaplével. Halszósszal és kevés barna cukorral ízesítjük, és gyorsan összeforraljuk az egészet. Utolsó lépésként egy marék spenótot is hozzáforgatunk, a kész levest pedig friss korianderzölddel és thai chili karikákkal tálaljuk.
Ha még nem lenne elég az ázsiai ízekből, akkor próbáljátok ki a kínai pirított gőzgombóc receptünket, ötfűszeres-marhahúsos töltelékkel.