Maradékmentő receptek

Tócsnimaradékkrumplipüréből

Tócsni maradék krumplipüréből

Hozzávalók
500 g
krumplipüré
1 db
tojás
200 g
finomliszt
4 ek
étolaj
A tálaláshoz
200 g
tejföl

Elkészítés

A tócsni maradék krumplipüréből elkészítéséhez első lépésként a krumplipüréhez hozzákeverjük a tojást és a lisztet, majd 8-10 cm átmérőjű és kb. 0,5 cm vastag korongokat formázunk a masszából – nekem 8 db jött ki belőle. Mivel mindenki más állagú pürét készít, sőt nem is mindenki ugyanazt teszi bele, ezért nehéz pontosan belőni az anyaghányadot, de egy, a tenyerünkkel könnyedén formázható, mégis masszív „tésztát” kell kapnunk.

Olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük a tócsnikat. A megsült krumplikorongokat tányérra pakoljuk és tejföllel tálaljuk.

Tócsni maradék krumplipüréből tejföllel, tányéron
Tócsni maradék krumplipüréből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

A tócsni maradék krumplipüréből nem az egyetlen maradékmentő receptünk! Itt van még három zero waste kaja, ami tuti be fog jönni!

Rakott vegyes zöldség

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Kiflifelfújt

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Okés, tudom, a tócsni nem ez, de most hívjuk annak, ugyanis szinte megtévesztésig hasonlít az eredetire. És ha ezt a változatot készíted, a megmaradt krumplipüré is jó kezekbe – vagyis hasakba kerül.

Hozzávalók

4 főre
500 g
krumplipüré
1 db
tojás
200 g
finomliszt
4 ek
étolaj
A tálaláshoz
200 g
tejföl

A tócsni maradék krumplipüréből elkészítéséhez első lépésként a krumplipüréhez hozzákeverjük a tojást és a lisztet, majd 8-10 cm átmérőjű és kb. 0,5 cm vastag korongokat formázunk a masszából – nekem 8 db jött ki belőle. Mivel mindenki más állagú pürét készít, sőt nem is mindenki ugyanazt teszi bele, ezért nehéz pontosan belőni az anyaghányadot, de egy, a tenyerünkkel könnyedén formázható, mégis masszív „tésztát” kell kapnunk.

Olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük a tócsnikat. A megsült krumplikorongokat tányérra pakoljuk és tejföllel tálaljuk.

Tócsni maradék krumplipüréből tejföllel, tányéron
Tócsni maradék krumplipüréből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

A tócsni maradék krumplipüréből nem az egyetlen maradékmentő receptünk! Itt van még három zero waste kaja, ami tuti be fog jönni!

Rakott vegyes zöldség

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Kiflifelfújt

Ha tetszett a Tócsni maradék krumplipüréből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept