Brutális kaják

Tökéleteslibacombpároltlilakáposztávaléspecsenyelével

Tökéletes libacomb párolt lilakáposztával és pecsenyelével

Hozzávalók
só, bors
kakukkfű
A libacombhoz
4 db
libacomb
2 fej
vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
4 - 5 levél
babérlevél
rozmaring
1 l
víz
A párolt káposztához
2 ek
cukor
2 - 3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 fej
lilakáposzta
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 ek
ecet
A pecsenyeléhez
2 ek
olaj
2 db
libanyak
2 db
libaszárny
2 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
1 db
kissebb zeller
0.5 fej
½ fej vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
100 ml
száraz vörösbor
só, bors
kakukkfű
0.5 l
víz
1 tk
étkezési zselatin
50 g
hideg vaj
A tálaláshoz
burgonyapüré

Elkészítés
A vöröshagymát vastagabb szeletekre vágjuk és egy nagy tepsibe szórjuk a fokhagymával és a babérlevéllel együtt. A megtisztított libacombokat, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és bőrös felükkel fölfelé a hagymaágyra helyezzük, ahol szintén megsózzuk és megborsozzuk. A combok mellé öntjük a vizet, lefedjük alufóliával és kb. 4 órára 150 fokos sütőbe tesszük. A párolt káposztához egy lábast felmelegítünk és a cukrot karamellizáljuk, öntünk hozzá kevés olajat, majd a vékonyra szeletelt vöröshagymát jól átforgatjuk rajta. A szintén vékony szeletekre vágott káposztát is hozzáadjuk, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval és pirítani kezdjük. Egy másik lábasban egy kevés olajat hevítünk és a libanyakat és -szárnyat jól körbepirítjuk majd félretesszük. Jöhet a feldarabolt sárgarépa, fehérrépa, zeller, vöröshagyma és a fokhagyma is, amiket szintén jól megpirítunk majd visszatesszük melléjük a libalakatrészeket. Hozzáöntjük a vörösbort és a vizet.
Kis párolás után kivesszük a csontokat és egy másik lábasba átszűrjük a pecsenyelevet, amit még egyszer borsozunk és keverünk hozzá egy kevés vizet és étkezési zselatint, amivel még forralunk rajta egyet. Majd jöhet pár kocka hideg vaj, amivel együtt addig rázogatjuk a lábast, amíg el nem olvad. Nincs más hátra, mint, hogy a káposztába tegyünk egy kis ecetet, borsozzuk és mégnézzük, hogy állnak a libacombok. A combokat kiszedjük a kisült zsírjából és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és magas hőmérsékleten pirítunk rajtuk még egyet. Tálalásnál alulra mehet a burgonyapüré, rá a ropogósra sült omlós libacomb egy adag pároltkáposztával és végül a pecsenyelé.

www.streetkitchen.hu

Mekkora szerencse, hogy van nekünk egy Márton-napunk is az évben, ami még egy okot ad arra, hogy kajával ünnepeljünk! Jól tudjátok, hogy ilyenkor libát szokás enni, mi pedig most megmutatjuk, hogyan tudjátok ezt perfekt módon elkészíteni!

Hozzávalók

4 személyre
só, bors
kakukkfű
A libacombhoz
4 db
libacomb
2 fej
vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
4 - 5 levél
babérlevél
rozmaring
1 l
víz
A párolt káposztához
2 ek
cukor
2 - 3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 fej
lilakáposzta
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 ek
ecet
A pecsenyeléhez
2 ek
olaj
2 db
libanyak
2 db
libaszárny
2 db
sárgarépa
1 db
fehérrépa
1 db
kissebb zeller
0.5 fej
½ fej vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
100 ml
száraz vörösbor
só, bors
kakukkfű
0.5 l
víz
1 tk
étkezési zselatin
50 g
hideg vaj
A tálaláshoz
burgonyapüré
A vöröshagymát vastagabb szeletekre vágjuk és egy nagy tepsibe szórjuk a fokhagymával és a babérlevéllel együtt. A megtisztított libacombokat, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és bőrös felükkel fölfelé a hagymaágyra helyezzük, ahol szintén megsózzuk és megborsozzuk. A combok mellé öntjük a vizet, lefedjük alufóliával és kb. 4 órára 150 fokos sütőbe tesszük. A párolt káposztához egy lábast felmelegítünk és a cukrot karamellizáljuk, öntünk hozzá kevés olajat, majd a vékonyra szeletelt vöröshagymát jól átforgatjuk rajta. A szintén vékony szeletekre vágott káposztát is hozzáadjuk, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval és pirítani kezdjük. Egy másik lábasban egy kevés olajat hevítünk és a libanyakat és -szárnyat jól körbepirítjuk majd félretesszük. Jöhet a feldarabolt sárgarépa, fehérrépa, zeller, vöröshagyma és a fokhagyma is, amiket szintén jól megpirítunk majd visszatesszük melléjük a libalakatrészeket. Hozzáöntjük a vörösbort és a vizet.
Kis párolás után kivesszük a csontokat és egy másik lábasba átszűrjük a pecsenyelevet, amit még egyszer borsozunk és keverünk hozzá egy kevés vizet és étkezési zselatint, amivel még forralunk rajta egyet. Majd jöhet pár kocka hideg vaj, amivel együtt addig rázogatjuk a lábast, amíg el nem olvad. Nincs más hátra, mint, hogy a káposztába tegyünk egy kis ecetet, borsozzuk és mégnézzük, hogy állnak a libacombok. A combokat kiszedjük a kisült zsírjából és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és magas hőmérsékleten pirítunk rajtuk még egyet. Tálalásnál alulra mehet a burgonyapüré, rá a ropogósra sült omlós libacomb egy adag pároltkáposztával és végül a pecsenyelé.

Ha tetszett a Tökéletes libacomb párolt lilakáposztával és pecsenyelével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept