Street Kitchen

Tormás-tojásospráddaltöltöttpulykamellújhagymáshajdinarizottóval

Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell újhagymás hajdinarizottóval

Hozzávalók
A húshoz
kb. 800 g egész pulykamell
só, bors
olaj a pirításhoz
A prádhoz
200 g
szeletelt csirkemellfilé
2 db
tojásfehérje
2 ek
majonézes torma
2 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
A hajdinarizottóhoz
250 g
hajdina
kb. 30 ml olaj
200 ml
fehérbor
1.5 l
alaplé
só, bors
kb. 200 g parmezán
50 g
vaj
1 csokor
újhagyma
0.5 db
kápia paprika

Elkészítés

Igaz, kicsit technikásabb töltött pulykamell elkészítése, de egy kis odafigyeléssel tényleg egy nagyon mutatós ebédet varázsolhatsz az ünnepi asztalra.

A tojásokat bő, lobogó vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük.

A pulykamellet a közepénél egy éles késsel bevágjuk – vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a húst –, majd kinyitjuk. Kb. 0,5 cm vastagságúra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy folpackra terítjük. 

A prádhoz a csirkemellet egy aprítóba tesszük, picit megsózzuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a majonézes tormát, és az egészet krémesre zúzzuk. Egy keverőtálba tesszük a masszát, hozzákeverjük a felaprított, keményre főzött tojásokat és az apróra vágott petrezselymet. 

Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell
Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell elkészítése

A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kiterített húson, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük. A fólia két végét szorosan fogva, szaloncukor formájúra hengergetjük a húst. A fólia két végét megcsomózzuk, majd az egészet duplán, alufóliába csomagoljuk. Egy sütőformába helyezzük a felgöngyölt húst, és annyi vizet öntünk alá, ami félig ellepi, majd betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 50-60 percet gőzöljük.

A hajdinarizottó elkészítése:

A hajdinarizottóhoz a hajdinát alaposan átmossuk. Egy edényben olajat hevítünk, majd  1 percig pirítjuk rajta a lecsepegtetett hajdinát. Felöntjük a fehérborral, majd mikor elpárolgott, fokozatosan, kis adagokban elkezdjük hozzáadni az alaplevet. Mindig csak egy keveset adjunk hozzá, és mikor elpárolgott, pótoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már puha a hajdina, félrehúzzuk, belereszeljük a sajtot, elkeverjük benne a vajat, és hozzáadjuk a felaprított újhagymát, illetve kis kockákra vágott paprikát.

Tálalás:

Kivesszük a sütőből a húst, és kicsomagoljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként 30-60 másodperc alatt körbe pirítjuk a húst. Szép aranybarna színt kell hogy kapjon. 

Tányérra szedjük a rizottót, rakunk mellé a felszeletelt töltött pulykamellből, és megszórjuk egy kevés újhagymával.

Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell
Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell

 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha egy mutatós és egyben nagyon finom étellel szeretnél kedveskedni a családnak az ünnepek alatt, akkor ezt feltétlenül készítsd el.

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
kb. 800 g egész pulykamell
só, bors
olaj a pirításhoz
A prádhoz
200 g
szeletelt csirkemellfilé
2 db
tojásfehérje
2 ek
majonézes torma
2 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
A hajdinarizottóhoz
250 g
hajdina
kb. 30 ml olaj
200 ml
fehérbor
1.5 l
alaplé
só, bors
kb. 200 g parmezán
50 g
vaj
1 csokor
újhagyma
0.5 db
kápia paprika

Igaz, kicsit technikásabb töltött pulykamell elkészítése, de egy kis odafigyeléssel tényleg egy nagyon mutatós ebédet varázsolhatsz az ünnepi asztalra.

A tojásokat bő, lobogó vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük.

A pulykamellet a közepénél egy éles késsel bevágjuk – vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a húst –, majd kinyitjuk. Kb. 0,5 cm vastagságúra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy folpackra terítjük. 

A prádhoz a csirkemellet egy aprítóba tesszük, picit megsózzuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a majonézes tormát, és az egészet krémesre zúzzuk. Egy keverőtálba tesszük a masszát, hozzákeverjük a felaprított, keményre főzött tojásokat és az apróra vágott petrezselymet. 

Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell
Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell elkészítése

A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kiterített húson, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük. A fólia két végét szorosan fogva, szaloncukor formájúra hengergetjük a húst. A fólia két végét megcsomózzuk, majd az egészet duplán, alufóliába csomagoljuk. Egy sütőformába helyezzük a felgöngyölt húst, és annyi vizet öntünk alá, ami félig ellepi, majd betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 50-60 percet gőzöljük.

A hajdinarizottó elkészítése:

A hajdinarizottóhoz a hajdinát alaposan átmossuk. Egy edényben olajat hevítünk, majd  1 percig pirítjuk rajta a lecsepegtetett hajdinát. Felöntjük a fehérborral, majd mikor elpárolgott, fokozatosan, kis adagokban elkezdjük hozzáadni az alaplevet. Mindig csak egy keveset adjunk hozzá, és mikor elpárolgott, pótoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már puha a hajdina, félrehúzzuk, belereszeljük a sajtot, elkeverjük benne a vajat, és hozzáadjuk a felaprított újhagymát, illetve kis kockákra vágott paprikát.

Tálalás:

Kivesszük a sütőből a húst, és kicsomagoljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként 30-60 másodperc alatt körbe pirítjuk a húst. Szép aranybarna színt kell hogy kapjon. 

Tányérra szedjük a rizottót, rakunk mellé a felszeletelt töltött pulykamellből, és megszórjuk egy kevés újhagymával.

Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell
Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell

 

Ha tetszett a Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell újhagymás hajdinarizottóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept