A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe rakjuk. Hűtés után enyhén lisztezett felületen 1,5-2 mm vastagságúra nyújtjuk, nagyobb poharakkal vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, cannoliformákra tekerjük, az érintkező részeket kevés tojásfehérjével összeragasztjuk, és forró olajban 1-2 perc alatt kisütjük őket. Mikor kihűltek, lehúzzuk őket a formáról.

A díszítéshez való étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a cannolik végeit, és megszórjuk apróra vágott pisztáciával. A fehér csokit szintén felolvasztjuk, és csíkozva rácsorgatjuk a sütik tetejére. Bedobjuk őket a hűtőbe, hogy megszilárduljon rajtuk a csoki.
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, nyomózsákba rakjuk, és megtöltjük vele a díszített cannolikat.
