Húsételek

RántottnyúlWaldorf-salátávalésédesköménnyel

Rántott nyúl Waldorf-salátával és édesköménnyel

Hozzávalók
A rántott nyúlhoz
4 db
nyúlcomb
475 ml
író
1 tk
szárított kakukkfű
1 tk
szárított tárkony
200 g
liszt
2 tk
pirospaprika
1 tk
0.5 tk
bors
olaj a sütéshez
A Waldorf salátához
3 db
nagy zöldalma
2 szál
zellerszár
1 szál
sárgarépa
0.5 db
citrom
só, bors
50 g
dió
100 g
majonéz
A sült édesköményhez
1 fej
édeskömény
1 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
panko morzsa

Elkészítés
Előkészítjük a nyúlhoz a pácot: az íróba kakukkfüvet és tárkonyt szórunk. Ha a combok túl vastagok lennének a csont mellett be is vághatjuk a húst, így könnyebben át fognak sülni. Beledobjuk a nyulakat és irány a hűtő 4 órára.Közben az édesköményt megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. Egy sütőlapra tesszük, kevés olívaolajat löttyintünk rá, sózzuk és borsozzuk és irány a 200 fokra előmelegített sütő, 30 perc. Közben elkészítjük a salátát.
Vékony csíkokra vágjuk a répát, felszeleteljük a zellerszárat, felkockázzuk az almát, és rászórjuk a durvára vágott diót. Ráfacsarjuk fél citrom levét és elkeverjük a majonézzel. Már csak sózni és borsozni kell és kész is a Waldorf-saláta. Hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.Az édesköményhez készítünk egy fokhagymás morzsát. Kevés olajon a panko morzsát aranybarnára pirítjuk, majd mehet rá az apróra vágott fokhagyma is, néhány másodperc keverés után kész, majd amint letelt az édeskömény sütési ideje, megkoronázzuk a ropogós morzsával, meglocsoljuk még kevés olívaolajjal, facsarunk rá egy kevés citromlevet és újabb 5 percig sütjük.
A nyulat kivesszük a hűtőből és egy nagyobb lyukú szűrőn hagyjuk lecsepegni róla a pác felesleges részét. Közben egy nagyobb tálba lisztet öntünk, sózzuk, borsozzuk és megkínáljuk a pirospaprikával is, majd a lecsepegtetett nyulakat alaposan megforgatjuk a fűszeres lisztben. Egy vastag falú edénybe annyi olajat öntünk, hogy legalább 3-4 centi mély legyen és fokozatosan figyelve a hőfokot, 160 fokosra melegítjük. A combokat kettesével a forró olajba dobjuk, oldalanként kb.  8-10 perc alatt készre sütjük. Tálalás: A salátára ültetjük a nyulat – így nem riad majd meg az idegen környezettől – mehet mellé a sült édesköményből is és már ehetjük is!

www.streetkitchen.hu

Tapsifüles barátunk, ahogy még nem igazán ismered: rántva izgalmasabb mint a csirke és ezzel a salátával egészen egyszerűen mennyei. Ne aggódj: a nyúl kedvence is a saláta, úgyhogy nem fog elszaladni előled! Az édeskömény pedig igazán pazar eleme az egésznek, egyszerre lágy és roppanós, koronája lesz a tányérnak.

Hozzávalók

4 főre
A rántott nyúlhoz
4 db
nyúlcomb
475 ml
író
1 tk
szárított kakukkfű
1 tk
szárított tárkony
200 g
liszt
2 tk
pirospaprika
1 tk
0.5 tk
bors
olaj a sütéshez
A Waldorf salátához
3 db
nagy zöldalma
2 szál
zellerszár
1 szál
sárgarépa
0.5 db
citrom
só, bors
50 g
dió
100 g
majonéz
A sült édesköményhez
1 fej
édeskömény
1 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
panko morzsa
Előkészítjük a nyúlhoz a pácot: az íróba kakukkfüvet és tárkonyt szórunk. Ha a combok túl vastagok lennének a csont mellett be is vághatjuk a húst, így könnyebben át fognak sülni. Beledobjuk a nyulakat és irány a hűtő 4 órára.Közben az édesköményt megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. Egy sütőlapra tesszük, kevés olívaolajat löttyintünk rá, sózzuk és borsozzuk és irány a 200 fokra előmelegített sütő, 30 perc. Közben elkészítjük a salátát.
Vékony csíkokra vágjuk a répát, felszeleteljük a zellerszárat, felkockázzuk az almát, és rászórjuk a durvára vágott diót. Ráfacsarjuk fél citrom levét és elkeverjük a majonézzel. Már csak sózni és borsozni kell és kész is a Waldorf-saláta. Hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.Az édesköményhez készítünk egy fokhagymás morzsát. Kevés olajon a panko morzsát aranybarnára pirítjuk, majd mehet rá az apróra vágott fokhagyma is, néhány másodperc keverés után kész, majd amint letelt az édeskömény sütési ideje, megkoronázzuk a ropogós morzsával, meglocsoljuk még kevés olívaolajjal, facsarunk rá egy kevés citromlevet és újabb 5 percig sütjük.
A nyulat kivesszük a hűtőből és egy nagyobb lyukú szűrőn hagyjuk lecsepegni róla a pác felesleges részét. Közben egy nagyobb tálba lisztet öntünk, sózzuk, borsozzuk és megkínáljuk a pirospaprikával is, majd a lecsepegtetett nyulakat alaposan megforgatjuk a fűszeres lisztben. Egy vastag falú edénybe annyi olajat öntünk, hogy legalább 3-4 centi mély legyen és fokozatosan figyelve a hőfokot, 160 fokosra melegítjük. A combokat kettesével a forró olajba dobjuk, oldalanként kb.  8-10 perc alatt készre sütjük. Tálalás: A salátára ültetjük a nyulat – így nem riad majd meg az idegen környezettől – mehet mellé a sült édesköményből is és már ehetjük is!

Ha tetszett a Rántott nyúl Waldorf-salátával és édesköménnyel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept