Fantasztikus desszertek

Túrósbarackosálom

Túrós barackos álom
turos-barackos-alom-

Hozzávalók
250 g
túró
12 g
vaníliás cukor
1 db
citrom
100 g
porcukor
100 g
tejföl
1 db
tojás
A piskótához
4 db
tojás
200 g
kristálycukor
100 ml
olívaolaj
100 ml
tej
200 g
liszt
7 g
sütőpor
50 g
kukoricadara
1 db
citrom
A tetejére
4 db
őszibarack
2 ek
porcukor

Elkészítés
  1. Egy tálban összekeverjük a túrót a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a porcukorral, lazítjuk a tejföllel és hozzákeverjük a tojást is, majd félretesszük.

  2. A piskótához a tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral. Utána hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet. Utoljára a száraz alapanyagokat keverjük a masszába, mint a liszt, a sütőpor, a kukoricadara és a citrom reszelt héja.

  3. Amikor homogén a tészta, egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, a túrós keveréket pedig rákanalazzuk. 

  4. Az őszibarackokat felszeleteljük, és azt is a túrós piskóta tetejére helyezzük.

  5. 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. 

  6. Barack helyett áfonyát, banánt, epret vagy almát, körtét is használhatunk, illetve ugyanezekkel az arányokkal, a termékeket laktózmentesre cserélve, mentesen is el tudjuk készíteni. 


www.streetkitchen.hu

Ez a süti olyan gyorsan el fog fogyni, mintha csak álmodtad volna, hogy ettél belőle. Készíts dupla adagot, hogy tuti maradjon. :D

Ez a túrós barackos álom minden, amit egy nyári desszerttől várunk: gyors, puha, szaftos és mennyeien gyümölcsös. A kukoricadarás piskóta nemcsak textúrát, de karaktert is ad, a citromhéj és a tejfölös túrókrém pedig frissítően krémes kontrasztot teremt. Nem bonyolult, de annál látványosabb – kezdőként is bátran belevághatsz, csak arra figyelj, hogy ne spórold le a barackot!

Hozzávalók

1 20x25 cm-es tepsihez:
250 g
túró
12 g
vaníliás cukor
1 db
citrom
100 g
porcukor
100 g
tejföl
1 db
tojás
A piskótához
4 db
tojás
200 g
kristálycukor
100 ml
olívaolaj
100 ml
tej
200 g
liszt
7 g
sütőpor
50 g
kukoricadara
1 db
citrom
A tetejére
4 db
őszibarack
2 ek
porcukor

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a túrót a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a porcukorral, lazítjuk a tejföllel és hozzákeverjük a tojást is, majd félretesszük.

  2. A piskótához a tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral. Utána hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet. Utoljára a száraz alapanyagokat keverjük a masszába, mint a liszt, a sütőpor, a kukoricadara és a citrom reszelt héja.

  3. Amikor homogén a tészta, egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, a túrós keveréket pedig rákanalazzuk. 

  4. Az őszibarackokat felszeleteljük, és azt is a túrós piskóta tetejére helyezzük.

  5. 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. 

  6. Barack helyett áfonyát, banánt, epret vagy almát, körtét is használhatunk, illetve ugyanezekkel az arányokkal, a termékeket laktózmentesre cserélve, mentesen is el tudjuk készíteni. 


turos-barackos-alom-5
Túrós barackos álom (Fotó: Street Kitchen)

A túrós barackos álom nem véletlenül kapta a nevét: könnyű, lágy, és egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tökéletes hétvégi sütögetéshez, piknikhez vagy vendégvárónak is – főleg, ha porcukorral meghintve, langyosan kínáljuk. Ha szezonon kívül készíted, nyugodtan nyúlj konzerv barackhoz vagy más gyümölcshöz – a lényeg, hogy ne maradjon a tepsi üresen!

Ha bejönnek a gyümölcsös, túrós sütik, ezekkel sem nyúlhatsz mellé – akár a hétvégére, akár egy gyors hétköznapi desszertnek keresel ötletet:

Epres túrós szelet

Barackos-szedres túrós galette

Citromos-túrós pite

Ha tetszett a Túrós barackos álom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept