Tészták

Túróscsusza,ahogyaztkell!

Túrós csusza, ahogy azt kell!

Hozzávalók
250 g
jó minőségű csusza tészta
15 dkg
füstölt szalonna (pl. mangalica)
25 dkg
túró (esetleg a fele juhtúró, zsíros)
0.5 l
tejföl (zsíros)
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
vaj a hőálló tál kivajazásához
tálaláshoz egy kis snidling

Elkészítés

IMG_1403.jpg

A szalonnáról levágjuk a héját, beletesszük a tészta főzővizébe. Utána felkockázzuk a szalonnát, és lassú tűzön kiolvasztjuk (félig ropogósra). Közben - al dente - megfőzzük a tésztát. (A sót csak a víz felforralása után tesszük bele, mert úgy gyorsabban forr fel a víz!). A túrót kb. 4 dl tejföllel összekeverjük, pihenni hagyjuk.

IMG_1384.jpg

A tésztát hideg vízzel leöblítve szűrjük le, és izibe hozzákeverjük a szalonnát és a kisült zsír felét. Ezután beletesszük a tejföllel kikevert túrót. majd beletesszük a kivajazott tepsibe. Kicsit megszórjuk fehérborssal, és összekeverjük, majd a maradék tejfölt rákenjük a tetejére. 200 fokra előmelegített ütőben pár perc alatt készre sütjük.

IMG_1402.jpg

www.streetkitchen.hu

Ismét egy magyar klasszikus kaja következik. A túrós csuszát a gulyáshoz, a tojásos lecsóhoz, vagy a meggyleveshez hasonlóan nagymamátok és anyukátok tudja a legjobban elkészíteni, de azért érdemes vetni egy pillantást erre a verzióra is, nem fogtok benne csalódni... Konkrétan isteni lett! Próbáljátok ki és írjátok meg, nektek hogy ízlett! 

Hozzávalók

1
250 g
jó minőségű csusza tészta
15 dkg
füstölt szalonna (pl. mangalica)
25 dkg
túró (esetleg a fele juhtúró, zsíros)
0.5 l
tejföl (zsíros)
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
vaj a hőálló tál kivajazásához
tálaláshoz egy kis snidling

IMG_1403.jpg

A szalonnáról levágjuk a héját, beletesszük a tészta főzővizébe. Utána felkockázzuk a szalonnát, és lassú tűzön kiolvasztjuk (félig ropogósra). Közben - al dente - megfőzzük a tésztát. (A sót csak a víz felforralása után tesszük bele, mert úgy gyorsabban forr fel a víz!). A túrót kb. 4 dl tejföllel összekeverjük, pihenni hagyjuk.

IMG_1384.jpg

A tésztát hideg vízzel leöblítve szűrjük le, és izibe hozzákeverjük a szalonnát és a kisült zsír felét. Ezután beletesszük a tejföllel kikevert túrót. majd beletesszük a kivajazott tepsibe. Kicsit megszórjuk fehérborssal, és összekeverjük, majd a maradék tejfölt rákenjük a tetejére. 200 fokra előmelegített ütőben pár perc alatt készre sütjük.

IMG_1402.jpg

Ha tetszett a Túrós csusza, ahogy azt kell! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept