Hirdetés
Instant

Twin Peaks Pie - a legrejtélyesebb pite

Hozzávalók

1
24 cm-es piteformához
+

A tésztához

150 g hideg vaj
40 g cukor
250 g liszt
60 g hideg víz

A töltelékhez

650 g kimagozott cseresznye
30 g cukor
20 g vaníliás cukor
1 tk mandula kivonat
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Twin Peaks Pie - a legrejtélyesebb pite

Ki ölte meg Laura Palmert? És mit jelent, hogy a baglyok nem azok, amiknek látszanak? Számunkra viszont még ezeknél is fontosabb kérdés: Hogy készül a Twin Peaks RR kávézós cseresznyés pitéje, amiért Dale Cooper úgy odavan?! Mostantól Ti is elkészíthetitek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm-es piteformához
+

A tésztához

150 g hideg vaj
40 g cukor
250 g liszt
60 g hideg víz

A töltelékhez

650 g kimagozott cseresznye
30 g cukor
20 g vaníliás cukor
1 tk mandula kivonat
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a hideg vizet és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.), 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig,  majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig. A töltelékhez serpenyőbe tesszük a hozzávalókat és közepes lángon addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. A cseresznyés tölteléket az elősütött piteformába öntjük és 180 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a maradék tésztából készíthetünk a cseresznyés töltelék tetejére rácsot, amit tejes tojássárgájával kenünk le sütés előtt.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások