Hozzávalók
A tésztához
- 150 g hideg vaj
- 40 g cukor
- 250 g liszt
- 60 g hideg víz
A töltelékhez
- 650 g kimagozott cseresznye
- 30 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 tk mandula kivonat
Twin Peaks Pie - a legrejtélyesebb pite
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g hideg vaj
- 40 g cukor
- 250 g liszt
- 60 g hideg víz
A töltelékhez
- 650 g kimagozott cseresznye
- 30 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 tk mandula kivonat
A tésztához a vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a hideg vizet és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.), 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig, majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig. A töltelékhez serpenyőbe tesszük a hozzávalókat és közepes lángon addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. A cseresznyés tölteléket az elősütött piteformába öntjük és 180 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: a maradék tésztából készíthetünk a cseresznyés töltelék tetejére rácsot, amit tejes tojássárgájával kenünk le sütés előtt.