Brutális kaják

Vadászpecsenye

Vadászpecsenye

Hozzávalók
30 g
vaj
150 g
kenyérszalonna
4 szelet
sertéskaraj
(200 g/szelet)
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
csiperkegomba
1 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
0.5 db
citrom leve
A habaráshoz
175 g
tejföl
20 g
finomliszt
a tálaláshoz.
4 adag
főtt szarvacskatészta
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A vadászpecsenye elkészítésének első lépése, hogy a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy lábasban, közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, aztán kivesszük. A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A visszamaradt zsírban (ha esetleg túl sokat engedett a szalonna, öntsünk le róla, megdermedve kiváló lesz kenyérre kenve) közepesen erős hőfokon, oldalanként 2 perc alatt elősütjük a húst, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt zsírban, közepes hőfokon kb. 7 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és a kb. 2 cm-es darabokra vágott répát. Közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a lábasba a húst, felöntjük annyi vízzel, ami kb. 0,5 cm-re ellepi a húst (ez nálam 300 ml volt) és fedő alatt, közepes hőfokon addig pároljuk, amíg a hús és a répa megpuhul. Ez az idő kb. 20 perc. 

A habaráshoz a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, merünk hozzá 200-300 ml mennyiséget a forró léből, elkeverjük, visszaöntjük az alapba, majd besűrítjük vele az ételt 2-3 percnyi forralással. A citrom kifacsart levével beállítjuk a savasságot, hozzáadjuk a vajat, megvárjuk míg elolvad, majd főtt szarvacskatésztával és frissen aprított petrezselyemmel, illetve a korábban lepirított szalonnával megszórva tálaljuk.

Vadászpecsenye sertéskarajból szarvacskatésztával
Vadászpecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Még több szaftos hús:

Gombapaprikás csirkecombbal

Savanyú vetrece

Temesvári tokány

www.streetkitchen.hu

Szaftos hús, fűszeres, gazdag mártás és egy kis vadság – a vadászpecsenye igazi klasszikus, amit mindenki imád. Tartalmas, karakteres étel, tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

Hozzávalók

4 főre
30 g
vaj
150 g
kenyérszalonna
4 szelet
sertéskaraj
(200 g/szelet)
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
csiperkegomba
1 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
0.5 db
citrom leve
A habaráshoz
175 g
tejföl
20 g
finomliszt
a tálaláshoz.
4 adag
főtt szarvacskatészta
1 csokor
petrezselyem

A vadászpecsenye elkészítésének első lépése, hogy a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy lábasban, közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, aztán kivesszük. A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A visszamaradt zsírban (ha esetleg túl sokat engedett a szalonna, öntsünk le róla, megdermedve kiváló lesz kenyérre kenve) közepesen erős hőfokon, oldalanként 2 perc alatt elősütjük a húst, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt zsírban, közepes hőfokon kb. 7 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és a kb. 2 cm-es darabokra vágott répát. Közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a lábasba a húst, felöntjük annyi vízzel, ami kb. 0,5 cm-re ellepi a húst (ez nálam 300 ml volt) és fedő alatt, közepes hőfokon addig pároljuk, amíg a hús és a répa megpuhul. Ez az idő kb. 20 perc. 

A habaráshoz a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, merünk hozzá 200-300 ml mennyiséget a forró léből, elkeverjük, visszaöntjük az alapba, majd besűrítjük vele az ételt 2-3 percnyi forralással. A citrom kifacsart levével beállítjuk a savasságot, hozzáadjuk a vajat, megvárjuk míg elolvad, majd főtt szarvacskatésztával és frissen aprított petrezselyemmel, illetve a korábban lepirított szalonnával megszórva tálaljuk.

Vadászpecsenye sertéskarajból szarvacskatésztával
Vadászpecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Még több szaftos hús:

Gombapaprikás csirkecombbal

Savanyú vetrece

Temesvári tokány

Ha tetszett a Vadászpecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept