A vadászpecsenye elkészítésének első lépése, hogy a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy lábasban, közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, aztán kivesszük. A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A visszamaradt zsírban (ha esetleg túl sokat engedett a szalonna, öntsünk le róla, megdermedve kiváló lesz kenyérre kenve) közepesen erős hőfokon, oldalanként 2 perc alatt elősütjük a húst, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt zsírban, közepes hőfokon kb. 7 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és a kb. 2 cm-es darabokra vágott répát. Közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a lábasba a húst, felöntjük annyi vízzel, ami kb. 0,5 cm-re ellepi a húst (ez nálam 300 ml volt) és fedő alatt, közepes hőfokon addig pároljuk, amíg a hús és a répa megpuhul. Ez az idő kb. 20 perc.
A habaráshoz a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, merünk hozzá 200-300 ml mennyiséget a forró léből, elkeverjük, visszaöntjük az alapba, majd besűrítjük vele az ételt 2-3 percnyi forralással. A citrom kifacsart levével beállítjuk a savasságot, hozzáadjuk a vajat, megvárjuk míg elolvad, majd főtt szarvacskatésztával és frissen aprított petrezselyemmel, illetve a korábban lepirított szalonnával megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 60 perc