Mikrós kaják

Vaníliásbögrésmikróssüti

Vaníliás bögrés mikrós süti
Vaníliás bögrés mikrós süti

Hozzávalók
A bögre kikenéséhez
1 - 2 ek
olaj
A tésztához
4 ek
olaj
90 g
kristálycukor
120 ml
tej
2 ek
vanília aroma
220 g
finomliszt
2 tk
sütőpor
A krémhez
150 g
mascarpone
50 ml
tejszín
2 ek
porcukor
A dekorációhoz
2 ek
színes dekorcukor
2 - 3 db
friss eper

Elkészítés
  1. A vaníliás bögrés sütihez olajjal bekenjük négy bögre belsejét, és félretesszük azokat.

  2. Egy tálban összekeverjük az olajat a cukorral, majd a tejjel és a vaníliaaromával. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Amikor homogén masszát kapunk, egyenlően elosztjuk a négy bögrébe, és egyesével, 30 mp időtartamokban, 2-3 perig mikrózzuk, így nem lesz gumis a tészta.

  3. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Egy edényben kézi mixerrel felverjük a mascarponét a tejszínnel és a porcukorral. Habzsákba töltjük és a süti tetejére nyomjuk.

  4. Megszórjuk dekorcukorral és friss eperrel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a süti a kezdők és az édesszájúak álma egyszerre. Könnyű, puha tésztája és a lágy krém kombója még a legrosszabb napot is feldobja. Ha pedig feldíszíted pár szem friss gyümölccsel és színes cukorkával, simán felveszi a versenyt bármelyik cukrászdás sütivel.

Ez a vaníliás bögrés mikrós süti a gyors édességek koronázatlan királynője: pár alapanyagból, 20 perc alatt kész, és nem kell hozzá sütőt bekapcsolni. A mascarponés krém és a friss eper pedig extra ünnepi hangulatot ad neki, így nemcsak hétköznapi nasi, hanem villantós desszert is lehet.

Hozzávalók

4 főre
A bögre kikenéséhez
1 - 2 ek
olaj
A tésztához
4 ek
olaj
90 g
kristálycukor
120 ml
tej
2 ek
vanília aroma
220 g
finomliszt
2 tk
sütőpor
A krémhez
150 g
mascarpone
50 ml
tejszín
2 ek
porcukor
A dekorációhoz
2 ek
színes dekorcukor
2 - 3 db
friss eper

Elkészítés

  1. A vaníliás bögrés sütihez olajjal bekenjük négy bögre belsejét, és félretesszük azokat.

  2. Egy tálban összekeverjük az olajat a cukorral, majd a tejjel és a vaníliaaromával. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Amikor homogén masszát kapunk, egyenlően elosztjuk a négy bögrébe, és egyesével, 30 mp időtartamokban, 2-3 perig mikrózzuk, így nem lesz gumis a tészta.

  3. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Egy edényben kézi mixerrel felverjük a mascarponét a tejszínnel és a porcukorral. Habzsákba töltjük és a süti tetejére nyomjuk.

  4. Megszórjuk dekorcukorral és friss eperrel tálaljuk.

Vaníliás bögrés mikrós süti
Vaníliás bögrés mikrós süti (Fotó: Street Kitchen)

Hasznos tudnivalók

  • Bögreválasztás: kerámia vagy hőálló üveg bögrében készítsd, fémmel ne próbálkozz a mikróban.

  • Variációk: kakaóporral, citromhéjjal vagy csokidarabokkal is feldobhatod a tésztát.

  • Tárolás: frissen a legfinomabb, de lefedve hűtőben 1 napig eláll.

  • Krém helyett: egy gombóc fagyival is tálalhatod, főleg nyáron ütős párosítás.

Bejött a vaníliás bögrés mikrós süti? Ha te is édesszájú vagy, de nem akarsz sok időt tölteni a konyhában, akkor a következő receptek be fognak jönni!

15 perces túrós muffin

Ananászos kevert süti

Pudingos rácsos süti

Ha tetszett a Vaníliás bögrés mikrós süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept