Street food

Virslis-cheddarosgofriszendvics

Virslis-cheddaros gofriszendvics

Hozzávalók
400 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
500 ml
tej
3 db
tojás
150 g
cheddar sajt
2 ek
étolaj a sütéshez
A feltétekhez
4 db
virsli
250 g
sajtkrém
60 g
ketchup
80 g
konzervkukorica
200 g
reszelt edami sajt
80 g
madársaláta
2 db
paradicsom
(120 g/db)
150 g
reszelt cheddar sajt
100 g
vaj

Elkészítés

A virslis-cheddaros gofriszendvics első lépéseként a lisztet elkeverjük a sütőporral. A tejet egy robotgép segítségével kihabosítjuk a tojásokkal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. A lisztes keveréket összedolgozzuk a tojásos keverékkel, belekeverjük a reszelt cheddart és megsózzuk. A gofrisütőt vékonyan kikenjük egy kevés olajjal, és kis adagokban kisütjük a gofritésztát. 

A virsliket gyöngyöző vízben 3 perc alatt készre főzzük. A sajtkrémben elkeverjük a ketchupot, a kukoricát és a reszelt sajtot. 

A gofrikat megkenjük a ketchupos-sajtkrémes krémmel, rátesszük a madársalátát, a karikára vágott paradicsomot, megpakoljuk a reszelt cheddar sajttal, végül rátesszük a hosszában és és keresztben is elfelezett virsliket.

virslis-cheddaros-gofriszendvics-1
Virslis-cheddaros gofriszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A gofrira legtöbbször mint édességre gondolunk, pedig ennél jóval sokszínűbb kajákat is ki lehet hozni belőle! Sós ízekre hangolva is nagyon ütős lesz a végeredmény. Még több izgalmas gofrivariáció vár az oldalunkon:

Baconös-sajtos gofri

Babkrémes-sonkás-sajtos gofri

Tzatzikis-halrudacskás gofriburger

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A gofri lehet édes vagy sós, egy tuti: mindig nagyon betalál. Én most a sós verzió mellett tettem le a voksom, sok-sok földi jóval megpakolva.

Hozzávalók

4 főre
400 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
500 ml
tej
3 db
tojás
150 g
cheddar sajt
2 ek
étolaj a sütéshez
A feltétekhez
4 db
virsli
250 g
sajtkrém
60 g
ketchup
80 g
konzervkukorica
200 g
reszelt edami sajt
80 g
madársaláta
2 db
paradicsom
(120 g/db)
150 g
reszelt cheddar sajt
100 g
vaj

A virslis-cheddaros gofriszendvics első lépéseként a lisztet elkeverjük a sütőporral. A tejet egy robotgép segítségével kihabosítjuk a tojásokkal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. A lisztes keveréket összedolgozzuk a tojásos keverékkel, belekeverjük a reszelt cheddart és megsózzuk. A gofrisütőt vékonyan kikenjük egy kevés olajjal, és kis adagokban kisütjük a gofritésztát. 

A virsliket gyöngyöző vízben 3 perc alatt készre főzzük. A sajtkrémben elkeverjük a ketchupot, a kukoricát és a reszelt sajtot. 

A gofrikat megkenjük a ketchupos-sajtkrémes krémmel, rátesszük a madársalátát, a karikára vágott paradicsomot, megpakoljuk a reszelt cheddar sajttal, végül rátesszük a hosszában és és keresztben is elfelezett virsliket.

virslis-cheddaros-gofriszendvics-1
Virslis-cheddaros gofriszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A gofrira legtöbbször mint édességre gondolunk, pedig ennél jóval sokszínűbb kajákat is ki lehet hozni belőle! Sós ízekre hangolva is nagyon ütős lesz a végeredmény. Még több izgalmas gofrivariáció vár az oldalunkon:

Baconös-sajtos gofri

Babkrémes-sonkás-sajtos gofri

Tzatzikis-halrudacskás gofriburger

Ha tetszett a Virslis-cheddaros gofriszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept