Street Kitchen

Virslissavanyúkáposzta-leves

Virslis savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók
A leveshez
130 g
kenyérszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
tv-paprika
(100 g/db)
300 ml
víz + 2 liter
1 tk
daráltpaprika-krém
0.5 tk
sűrített paradicsom
400 g
krumpli
(pucolt súly)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 tk
majoránna
1 csipet
őrölt kömény
1 db
babérlevél
1 tk
pirospaprika
só, bors
200 g
savanyú káposzta
250 g
virsli
A habaráshoz
120 g
tejföl
30 g
finomliszt

Elkészítés

A virslis savanyúkáposzta-leves első lépéseként a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a szintén kis kockákra vágott paprikát, és közepes lángon kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük 100 ml vízzel, majd addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ezt még kétszer megismételjük. 

Amikor az utolsó felöntés vize is elpárolgott, és ismét csak pirulnak a dolgok, hozzáadjuk a paprikakrémet, a sűrített paradicsomot, a kb. 2x2 cm-es kockákra vágott krumplit, a karikákra vágott répát, a majoránnát, a köményt, a babérlevelet és a pirospaprikát, majd folyamatosan kevergetve kb. 1 percig pirítjuk. 

Felöntjük a 2 liter vízzel, majd amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk. Ha a krumpli és a sárgarépa félig megfőtt, hozzáadjuk az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, majd készre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott virslit, és további 3–5 percig főzzük.

A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd egy merőkanállal merünk hozzá 1-2 kanálnyit a levesből, és elkeverjük, hőkiegyenlítést végzünk. A habarást hozzácsorgatjuk a leveshez, még 2 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet, és készen is van.

Virslis savanyúkáposzta-leves
Virslis savanyúkáposzta-leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

Erről a levesről tuti a frankfurti jut eszedbe, ami tök jogos, hiszen ízre nagyon hasonló. De a főszerepet itt egyértelműen a savanyú káposzta kapja, ettől lesz igazán tartalmas leves.

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
130 g
kenyérszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
tv-paprika
(100 g/db)
300 ml
víz + 2 liter
1 tk
daráltpaprika-krém
0.5 tk
sűrített paradicsom
400 g
krumpli
(pucolt súly)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 tk
majoránna
1 csipet
őrölt kömény
1 db
babérlevél
1 tk
pirospaprika
só, bors
200 g
savanyú káposzta
250 g
virsli
A habaráshoz
120 g
tejföl
30 g
finomliszt

A virslis savanyúkáposzta-leves első lépéseként a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a szintén kis kockákra vágott paprikát, és közepes lángon kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük 100 ml vízzel, majd addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ezt még kétszer megismételjük. 

Amikor az utolsó felöntés vize is elpárolgott, és ismét csak pirulnak a dolgok, hozzáadjuk a paprikakrémet, a sűrített paradicsomot, a kb. 2x2 cm-es kockákra vágott krumplit, a karikákra vágott répát, a majoránnát, a köményt, a babérlevelet és a pirospaprikát, majd folyamatosan kevergetve kb. 1 percig pirítjuk. 

Felöntjük a 2 liter vízzel, majd amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk. Ha a krumpli és a sárgarépa félig megfőtt, hozzáadjuk az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, majd készre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott virslit, és további 3–5 percig főzzük.

A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd egy merőkanállal merünk hozzá 1-2 kanálnyit a levesből, és elkeverjük, hőkiegyenlítést végzünk. A habarást hozzácsorgatjuk a leveshez, még 2 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet, és készen is van.

Virslis savanyúkáposzta-leves
Virslis savanyúkáposzta-leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Virslis savanyúkáposzta-leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept