Pizza

Virslistepsispizza

Virslis tepsis pizza

Hozzávalók
A tésztához
500 g
finomliszt
7 g
porélesztő
300 ml
víz
2 ek
olívaolaj
1 tk
A feltéthez
200 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
200 g
pizzamozzarella
60 g
konzerv csemegekukorica
1 db
paradicsom
(100 g/db)
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csomag
virsli
(140 g-os kiszerelés)
4 db
tojás

Elkészítés

A pizza a tésztájához a lisztet egy dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztőt, a langyos vizet, az olívaolajat, a sót, és egy dagasztógép segítségével 8-10 perc alatt bedagasztjuk, majd letakarjuk és langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük. Amikor megkelt a tészta, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és kb. 1 cm vastagon a tepsi formájához igazítjuk, kinyújtjuk. A tejfölben elkeverjük a sót és a reszelt fokhagymát, majd megkenjük vele a tészta tetejét. Megszórjuk a reszelt sajttal, a kukoricával, rátesszük a karikára vágott paradicsomot, lila hagynát és virslit, majd ráütjük a tojásokat és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 12 perc alatt készre sütjük.

virslis-tepsis-pizza (2)
Virslis tepsis pizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztés: 1 óra
  • Sütési idő: 12 perc

Még több virslis receptet kerestek? Ez az alapanyag egy igazi aduász, mindennel IS működik. Ezek a receptek sem lennének, ha nem létezne ez a csodás készítmény, szóval irány a konyha, és készítsétek el mindet!

Sajttal töltött rántott virsli

Sajtos-paradicsomos virsli leveles tésztában sütve

Kelkáposztás fehérbabragu sült virslivel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A pizza-világbajnokságra azért nem biztos, hogy beneveznék ezzel a pizzával, viszont otthon garantált lesz az első hely. Bár most, hogy beszélek róla, ki tudja… lehet, a jövő évi versenyen történelmet írok ezzel a recepttel?!?!

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
500 g
finomliszt
7 g
porélesztő
300 ml
víz
2 ek
olívaolaj
1 tk
A feltéthez
200 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
200 g
pizzamozzarella
60 g
konzerv csemegekukorica
1 db
paradicsom
(100 g/db)
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csomag
virsli
(140 g-os kiszerelés)
4 db
tojás

A pizza a tésztájához a lisztet egy dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztőt, a langyos vizet, az olívaolajat, a sót, és egy dagasztógép segítségével 8-10 perc alatt bedagasztjuk, majd letakarjuk és langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük. Amikor megkelt a tészta, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és kb. 1 cm vastagon a tepsi formájához igazítjuk, kinyújtjuk. A tejfölben elkeverjük a sót és a reszelt fokhagymát, majd megkenjük vele a tészta tetejét. Megszórjuk a reszelt sajttal, a kukoricával, rátesszük a karikára vágott paradicsomot, lila hagynát és virslit, majd ráütjük a tojásokat és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 12 perc alatt készre sütjük.

virslis-tepsis-pizza (2)
Virslis tepsis pizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztés: 1 óra
  • Sütési idő: 12 perc

Még több virslis receptet kerestek? Ez az alapanyag egy igazi aduász, mindennel IS működik. Ezek a receptek sem lennének, ha nem létezne ez a csodás készítmény, szóval irány a konyha, és készítsétek el mindet!

Sajttal töltött rántott virsli

Sajtos-paradicsomos virsli leveles tésztában sütve

Kelkáposztás fehérbabragu sült virslivel

Ha tetszett a Virslis tepsis pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept