Street Kitchen

Zé-félezöldbabfőzelékrántottpárizsival

Zé-féle zöldbabfőzelék rántott párizsival

Hozzávalók
A zöldbabfőzelékhez
2 - 3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
őrölt pirospaprika
500 g
fagyasztott zöldbab
300 - 400 ml
alaplé
só, bors
1 csipet
2 ek
tejföl
2 tk
keményítő
1 kis csokor
friss petrezselyem
0.5 db
citrom héja
pár csepp citromlé
A rántott párizsihoz
150 - 200 g
párizsi
liszt
2 db
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, megszórjuk a paprikával, belerakjuk a zöldbabot, felöntjük az alaplével, és fűszerezzük. Amikor puhára főtt, habarást csinálunk: összekeverjük a tejfölt, a keményítőt, az aprított petrezselymet, a citromhéjat és levet, öntünk egy keveset a főzőléből hozzá, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

A párizsit kb. fél cm vastagra vágjuk, és a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsában bebundázzuk, majd bő olajban kisütjük. A főzeléket ezzel tálaljuk.

Zé-féle zöldbabfőzelék rántott párizsival

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tudom, őrült egyszerű és klasszik kaja, de pont ezért bírom, úgyhogy gondoltam megmutatom, én hogy szoktam összedobni. Persze mehet rá fasírt vagy bármi más feltét is, de a zöldbabfőzelék szerintem akkor is rántott párizsival a legtutibb! Szóval mindegy mivel, a lényeg, hogy egyetek soooook főzeléket!

Hozzávalók

2 főre
A zöldbabfőzelékhez
2 - 3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
őrölt pirospaprika
500 g
fagyasztott zöldbab
300 - 400 ml
alaplé
só, bors
1 csipet
2 ek
tejföl
2 tk
keményítő
1 kis csokor
friss petrezselyem
0.5 db
citrom héja
pár csepp citromlé
A rántott párizsihoz
150 - 200 g
párizsi
liszt
2 db
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, megszórjuk a paprikával, belerakjuk a zöldbabot, felöntjük az alaplével, és fűszerezzük. Amikor puhára főtt, habarást csinálunk: összekeverjük a tejfölt, a keményítőt, az aprított petrezselymet, a citromhéjat és levet, öntünk egy keveset a főzőléből hozzá, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

A párizsit kb. fél cm vastagra vágjuk, és a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsában bebundázzuk, majd bő olajban kisütjük. A főzeléket ezzel tálaljuk.

Zé-féle zöldbabfőzelék rántott párizsival

Ha tetszett a Zé-féle zöldbabfőzelék rántott párizsival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept