Húsos kaják

Sültzelleres-fetáslencsesalátapiri-piricsirkecombbal

Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal

Hozzávalók
A piri-piri csirkéhez
5 gerezd
fokhagyma
5 db
chilipaprika
1 tk
füstölt paprika
1 tk
oregánó
10 ml
balzsamecet
3 ek
olívaolaj
70 g
koktélparadicsom
1 tk
citromlé
1 tk
800 g
csirkefelsőcomb-filé
(bőr nélkül)
A salátához
1 db
zellergumó
(500 g)
só, bors
500 g
konzerv lencse
150 g
feta
4 ek
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom

Elkészítés

A sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal elkészítéséhez először a piri-piri marinádot dobjuk össze. Ehhez a csirke kivételével az összes alapanyagot egy aprítógéppel krémesre zúzzuk, majd ráöntjük a csirkecombra, és alaposan belemasszírozzuk. 

A zellert 1 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zellert és a csirkecombot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 

A salátához az átmosott, leszűrt lencséhez keverjük a megsült zellert, a felkockázott fetát, az olívaolajat és az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is. A csirkecombot a salátával tálaljuk.

sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal
Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

A piri-pirivel nem lehet betelni: csípős, savanykás, fűszeres, füstös… A csirke közkedvelt partnere, amit mi egyáltalán nem bánunk.

Hozzávalók

4 főre
A piri-piri csirkéhez
5 gerezd
fokhagyma
5 db
chilipaprika
1 tk
füstölt paprika
1 tk
oregánó
10 ml
balzsamecet
3 ek
olívaolaj
70 g
koktélparadicsom
1 tk
citromlé
1 tk
800 g
csirkefelsőcomb-filé
(bőr nélkül)
A salátához
1 db
zellergumó
(500 g)
só, bors
500 g
konzerv lencse
150 g
feta
4 ek
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
1 db
citrom

A sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal elkészítéséhez először a piri-piri marinádot dobjuk össze. Ehhez a csirke kivételével az összes alapanyagot egy aprítógéppel krémesre zúzzuk, majd ráöntjük a csirkecombra, és alaposan belemasszírozzuk. 

A zellert 1 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zellert és a csirkecombot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 

A salátához az átmosott, leszűrt lencséhez keverjük a megsült zellert, a felkockázott fetát, az olívaolajat és az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is. A csirkecombot a salátával tálaljuk.

sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal
Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept