Street Kitchen

Körtészellerkrémleves

Körtés zellerkrémleves

Hozzávalók
200 ml
tejszín
1 fej
hagyma
3 - 4 ek
olaj
2 ág
kakukkfű
600 g
zellergumó
1 db
érett körte
150 ml
fehérbor
1.3 l
alaplé
1 ek
vaj
150 g
kéksajt
1 ek
cukor
1 ek
almaecet
A karamellizált körtéhez
2 ek
cukor
2 db
érett körte
A tálaláshoz
1 kis marék
kókuszchips

Elkészítés

A zellerkrémleveshez hagymát felaprítjuk, és kb. 3-4 evőkanál olajon elkezdjük pirítani. Amikor üvegesre pirult, mellédobjuk a kakukkfüvet, a megpucolt, felkockázott zellert és egy darab körtét is. Így pirítjuk körülbelül 2 percig, majd felöntjük a borral. Amikor a bor szinte teljesen elpárolgott, mehet bele az alaplé is. Addig főzzük, amíg a zeller puha nem lesz. Ekkor kivesszük a levesből a kakukkfüvet, és egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt, dobunk bele egy jó kanál vajat, és belemorzsoljuk a márványsajtot. Végül hozzáadjuk a cukrot és az almaecetet is.

A karamellizált körtéhez egy serpenyőbe 2 kanál cukrot teszünk, és beledobjuk a felkockázott körtéket is. Ekkor tesszük fel a tűzhelyre, és magas fokozaton kicsit „megkapatjuk” a körtét. Ahogy a cukor elkezd karamellizálódni és a körte levet enged, egy nagyon kellemes szirupot kapunk, ami bevonja a körtét, és nagyon szuper ízt kölcsönöz neki.

Tálalásnál kanalazzunk a levesbe a szirupos körtéből, és szórjuk meg kókuszchipsszel.

körtés zellerkrémleves
Körtés zellerkrémleves

www.streetkitchen.hu

Egy leves, ami pillanatok alatt elkészül, és akár az ünnepi menüsorban is vígan megállja a helyét. De megértem, ha szimplán egy borongós napodat szeretnéd ezzel a levessel feldobni.

Hozzávalók

4 - 6 főre
200 ml
tejszín
1 fej
hagyma
3 - 4 ek
olaj
2 ág
kakukkfű
600 g
zellergumó
1 db
érett körte
150 ml
fehérbor
1.3 l
alaplé
1 ek
vaj
150 g
kéksajt
1 ek
cukor
1 ek
almaecet
A karamellizált körtéhez
2 ek
cukor
2 db
érett körte
A tálaláshoz
1 kis marék
kókuszchips

A zellerkrémleveshez hagymát felaprítjuk, és kb. 3-4 evőkanál olajon elkezdjük pirítani. Amikor üvegesre pirult, mellédobjuk a kakukkfüvet, a megpucolt, felkockázott zellert és egy darab körtét is. Így pirítjuk körülbelül 2 percig, majd felöntjük a borral. Amikor a bor szinte teljesen elpárolgott, mehet bele az alaplé is. Addig főzzük, amíg a zeller puha nem lesz. Ekkor kivesszük a levesből a kakukkfüvet, és egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt, dobunk bele egy jó kanál vajat, és belemorzsoljuk a márványsajtot. Végül hozzáadjuk a cukrot és az almaecetet is.

A karamellizált körtéhez egy serpenyőbe 2 kanál cukrot teszünk, és beledobjuk a felkockázott körtéket is. Ekkor tesszük fel a tűzhelyre, és magas fokozaton kicsit „megkapatjuk” a körtét. Ahogy a cukor elkezd karamellizálódni és a körte levet enged, egy nagyon kellemes szirupot kapunk, ami bevonja a körtét, és nagyon szuper ízt kölcsönöz neki.

Tálalásnál kanalazzunk a levesbe a szirupos körtéből, és szórjuk meg kókuszchipsszel.

körtés zellerkrémleves
Körtés zellerkrémleves

Ha tetszett a Körtés zellerkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept