Húsételek

Zöldmexikóihúsospalacsinta

Zöld mexikói húsos palacsinta

Hozzávalók
olaj a sütéshez
A raguhoz
A tálaláshoz
pár ek tejföl
chilipehely
A palacsintához
300 ml
víz
1 csokor
koriander
150 g
liszt
1 db
tojás
1 - 2 tk
1 - 2 ek
olívaolaj
800 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
(nagyobb)
5 - 6 gerezd
fokhagyma
6 - 7 ek
olívaolaj
2 ek
őrölt koriander
2 ek
őrölt római kömény
0.5 ek
füstölt paprika
1 db
húsos chilipaprika ízlés szerint
1 konzerv
darabolt paradicsom
200 ml
víz
só, bors
30 g
étcsoki
pár ek olívaolaj
friss koriander

Elkészítés

A darált marhát egy füstölgő serpenyőben lepirítjuk úgy, hogy szép pörzsanyagot kapjon, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben lepirítjuk a felvágott hagymát és fokhagymát az olívaolajon, majd rátesszük a fűszereket és az apróra vágott chilipaprikát, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a vizet, majd egy turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Beletesszük a húst, és addig rotyogtatjuk alacsony hőfokon, amíg szinte teljesen el nem párolgott a folyadék, és egy nagyon sűrű ragut kapunk. Ekkor elzárjuk a gázt, és belekeverjük a csokit.

A palacsintához a vizet és a koriandert egy turmixgépben simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót, jól összekeverjük, majd jöhet bele az olívaolaj, és már csak egyet keverünk rajta. A tésztát kevés olajon, palacsintasütőben megsütjük, pont úgy, mint egy sima palacsintát. Ha kész, beletöltjük a ragut, majd feltekerjük. A tetejére jöhet egy kevés tejföl, chilipehely, olívaolaj, friss koriander, és tálalhatjuk is.

www.streetkitchen.hu

Egyik nap arra gondoltam, mi lenne, ha megcsinálnánk a hortobágyi húsos palacsinta mexikói változatát? Így született meg ez a korianderes verzió, gyönyörű zöld színnel.

Hozzávalók

3 - 4 főre
olaj a sütéshez
A raguhoz
A tálaláshoz
pár ek tejföl
chilipehely
A palacsintához
300 ml
víz
1 csokor
koriander
150 g
liszt
1 db
tojás
1 - 2 tk
1 - 2 ek
olívaolaj
800 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
(nagyobb)
5 - 6 gerezd
fokhagyma
6 - 7 ek
olívaolaj
2 ek
őrölt koriander
2 ek
őrölt római kömény
0.5 ek
füstölt paprika
1 db
húsos chilipaprika ízlés szerint
1 konzerv
darabolt paradicsom
200 ml
víz
só, bors
30 g
étcsoki
pár ek olívaolaj
friss koriander

A darált marhát egy füstölgő serpenyőben lepirítjuk úgy, hogy szép pörzsanyagot kapjon, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben lepirítjuk a felvágott hagymát és fokhagymát az olívaolajon, majd rátesszük a fűszereket és az apróra vágott chilipaprikát, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a vizet, majd egy turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Beletesszük a húst, és addig rotyogtatjuk alacsony hőfokon, amíg szinte teljesen el nem párolgott a folyadék, és egy nagyon sűrű ragut kapunk. Ekkor elzárjuk a gázt, és belekeverjük a csokit.

A palacsintához a vizet és a koriandert egy turmixgépben simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót, jól összekeverjük, majd jöhet bele az olívaolaj, és már csak egyet keverünk rajta. A tésztát kevés olajon, palacsintasütőben megsütjük, pont úgy, mint egy sima palacsintát. Ha kész, beletöltjük a ragut, majd feltekerjük. A tetejére jöhet egy kevés tejföl, chilipehely, olívaolaj, friss koriander, és tálalhatjuk is.

Ha tetszett a Zöld mexikói húsos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept