A tésztához a vajon kívül minden összetevőt egy dagasztógép üstjébe dobunk és közepes fokozaton elkezdjük dagasztani. Mikor kezd összeállni, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és sima tésztát gyúrunk belőle. Légmentesen lefedve 50 percet kelesztjük.
A töltelékhez a vajat elkeverjük a darált dióval, a barna cukorral és a baracklekvárral.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Rászórjuk a csokipasztillát és feltekerjük, mint a kakaós csigát.
Hosszában félbevágjuk és kettes fonással összefonjuk úgy, hogy a vágott fele legyen kívül.
A babkát egy sütőpapírral bélelt banánkenyérformába helyezzük és lekenjük a tojás, tej, cukor és kakaópor keverékével. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, majd szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Zserbósbabka
Akár kedveled a zserbót, akár nem, bátran ess neki ennek a fullos babkának! Szaftos, nagyon pacek az íze és szerintünk teljesen visszaadja a zserbó ízvilágát.
A zserbó és a babka szerelméből született ez a fonott csoda, amit kár lenne csak karácsonyra tartogatni. A szaftos, lekváros-diós töltelék, a puha, édeskés kelt tészta és a csokipasztilla együtt pont azt az ízélményt adják, amit a klasszikus zserbótól várnánk – csak épp egy sokkal izgalmasabb, foszlós kalácsformában. Ez a zserbós babka minden falatjában ünnepi!
@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Ha a zserbó találkozna a világ legjobb fonott kalácsával – pontosan ez a tökéletes babka lenne belőle! 🧡🥮 Az ünnepek alatt ne kapkodj, hagyj magadnak időt lazítani is! 😉 A zserbós babka receptje a streetkitchen.hu-n! #biztonságosfozes #Allianztippek #biztonsagosunnep #zserbo ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához a vajon kívül minden összetevőt egy dagasztógép üstjébe dobunk és közepes fokozaton elkezdjük dagasztani. Mikor kezd összeállni, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és sima tésztát gyúrunk belőle. Légmentesen lefedve 50 percet kelesztjük.
A töltelékhez a vajat elkeverjük a darált dióval, a barna cukorral és a baracklekvárral.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Rászórjuk a csokipasztillát és feltekerjük, mint a kakaós csigát.
Hosszában félbevágjuk és kettes fonással összefonjuk úgy, hogy a vágott fele legyen kívül.
A babkát egy sütőpapírral bélelt banánkenyérformába helyezzük és lekenjük a tojás, tej, cukor és kakaópor keverékével. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, majd szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
-B2weL8.webp)
Ez a babka tényleg olyan, mint egy zserbó újragondolva: a klasszikus ízek megmaradnak, de a formázás, a textúra és a végeredmény egy egészen új szintre emeli az élményt. Tökéletes reggeli kávé mellé, ajándékba vagy ünnepi desszertként is megállja a helyét. Ha kedvet kaptál, próbáld ki diós vagy akár mákos változatban is – bőven van benne lehetőség!
Ha tetszett ez a fonott, szaftos finomság, mit ez a zserbós babka, ezeket is érdemes kipróbálnod:
Ha tetszett a zserbós babka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

-4_kQiI.webp)

