A zöldségeket és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk 1 nagy csipet sóval, és hagyjuk állni 10 percet. Ezután kinyomkodjuk. Az ecetet és a mézet összekeverjük egy kevés borssal, és összeforgatjuk a lereszelt dolgokkal. Friss kaporral tálaljuk.
Be kell, hogy valljam, nem vagyok egy nagy karalábérajongó, de így, nyersen kimondottan ízlett. Amúgy köretként is megállja a helyét ez a saláta, viszont most a mennyiséget úgy írtam, mintha egy savanyúság lenne.
Hozzávalók
4 főre
1 fej
karalábé
(kisebb)
1 db
cékla
1 db
zöld alma
só, bors
3 ek
almaecet
2 ek
méz
1 csokor
friss kapor
A zöldségeket és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk 1 nagy csipet sóval, és hagyjuk állni 10 percet. Ezután kinyomkodjuk. Az ecetet és a mézet összekeverjük egy kevés borssal, és összeforgatjuk a lereszelt dolgokkal. Friss kaporral tálaljuk.
Ha tetszett az Almás-céklás karalábésaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!