Saláták

Lajos-félecézársaláta

Lajos-féle cézársaláta

Hozzávalók
Az öntethez
3 db
tojás
150 ml
olívaolaj
só, bors
1 db
lime leve
1 ek
dijoni mustár
2 ek
kapribogyó
3 db
olajban eltett szardella
2 ek
worcester-szósz
4 gerezd
fokhagyma
20 g
parmezán
1 ek
porcukor
Az összeállításhoz
1 fej
római saláta
20 g
parmezán
1 ek
olívaolaj
4 szelet
toastkenyér

Elkészítés

A Lajos-féle cézársaláta első lépéseként az öntethez a tojásokat 4 percig főzzük forró vízben, majd lehűtjük és megpucoljuk. Az összes többi hozzávalóval együtt egy mély mérőpohárba tesszük a lágytojásokat, és egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ha esetleg túl sűrű lenne a mártás, egy kis csemegeuborka-lével hígíthatjuk. 

A salátát megmossuk és leveleire szedjük. Egy nagyobb tálba rétegezzük a salátaleveleket úgy, hogy minden réteget meglocsolunk az öntettel és megszórunk reszelt parmezánnal. Végül meglocsoljuk olívaolajjal, és pirított toastkenyérrel tálaljuk.

lajos-fele-cezarsalata
Lajos-féle cézársaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Még több változat a cézársalátára:

Satay csirke cézársalátaágyon

Csicseriborsós cézársaláta

Vegán cézársaláta

www.streetkitchen.hu

Cézársalátát nagy eséllyel kóstoltatok már. Ezúttal azt a változatot hoztam el belőle, ami szerintem az eredeti, és amit rendszeresen el szoktam készíteni.

Hozzávalók

4 főre
Az öntethez
3 db
tojás
150 ml
olívaolaj
só, bors
1 db
lime leve
1 ek
dijoni mustár
2 ek
kapribogyó
3 db
olajban eltett szardella
2 ek
worcester-szósz
4 gerezd
fokhagyma
20 g
parmezán
1 ek
porcukor
Az összeállításhoz
1 fej
római saláta
20 g
parmezán
1 ek
olívaolaj
4 szelet
toastkenyér

A Lajos-féle cézársaláta első lépéseként az öntethez a tojásokat 4 percig főzzük forró vízben, majd lehűtjük és megpucoljuk. Az összes többi hozzávalóval együtt egy mély mérőpohárba tesszük a lágytojásokat, és egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ha esetleg túl sűrű lenne a mártás, egy kis csemegeuborka-lével hígíthatjuk. 

A salátát megmossuk és leveleire szedjük. Egy nagyobb tálba rétegezzük a salátaleveleket úgy, hogy minden réteget meglocsolunk az öntettel és megszórunk reszelt parmezánnal. Végül meglocsoljuk olívaolajjal, és pirított toastkenyérrel tálaljuk.

lajos-fele-cezarsalata
Lajos-féle cézársaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Még több változat a cézársalátára:

Satay csirke cézársalátaágyon

Csicseriborsós cézársaláta

Vegán cézársaláta

Ha tetszett a Lajos-féle cézársaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept