Laktózmentes
Vegán
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 g kesudió
- 200 ml növényi tej
- só, bors
- 2 ek sörélesztőpehely + a tálaláshoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 ml juharszirup
- 1 db citrom leve
- 1 ½ ek mustár
- 120 g kenyér
- 40 ml olívaolaj
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 180 g jégsaláta
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 150 g kesudió
- 200 ml növényi tej
- só, bors
- 2 ek sörélesztőpehely + a tálaláshoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 ml juharszirup
- 1 db citrom leve
- 1 ½ ek mustár
- 120 g kenyér
- 40 ml olívaolaj
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 180 g jégsaláta
A csicseriborsós cézársaláta elkészítéséhez elsőként leforrázzuk a kesudiót és 4 órát hagyjuk puhulni a vízben. Ezután leszűrjük és elkészítjük a cézáröntetünket, amihez a kesudiót krémesre turmixoljuk a növényi tejjel, sóval, borssal, a sörélesztőpehellyel, a fokhagymával, juharsziruppal, a citrom kifacsart levével és a mustárral.
A kenyeret 0,5 cm-es kockára vágjuk, sózzuk és elkeverjük 20 ml olívaolajjal. Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük őket.
Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten felmelegítjük a maradék olívaolajat, alaposan lepirítjuk benne a leszűrt csicseriborsót, majd egy tálba szedjük, sózzuk, borsozzuk és tálalásig félrerakjuk.
A jégsalátát felaprítjuk és jöhet az összeállítás. Egy tálban elkeverjük a salátát a csicseriborsóval és egy jó nagy adag öntettel (de egy keveset hagyunk belőle még a tálaláshoz is). Megszórjuk a pirított kenyérkockákkal, egy pici sörélesztőpehellyel, és indulhat is a zaba! 😀
- Elkészítési idő: 30 perc
- Áztatás: 4 óra
- Sütési idő: 8-10 perc
Ha tetszett a csicseriborsós cézársaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!