Hozzávalók
A satay csirkéhez
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 ml konzerv kókusztej (60%-os)
- 2 ek sötét szójaszósz
- 1 ek currypor
- 1 ek kurkuma
- 4 cm reszelt gyömbér
- 1 ek barna cukor
- 2 ek halszósz
- só, bors
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 ek chilipaszta
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek kókuszolaj a sütéshez
A cézársalátához
- 1 konzerv szardella (80 g-os kiszerelés)
- 2 gerezd fokhagyma
- 160 g majonéz
- 2 tk dijoni mustár
- 1 db citrom leve
- só, bors
- 2 db római saláta
- 100 g pirított kenyérkocka
- 100 g parmezán
Satay csirke cézársalátaágyon
Hozzávalók
A satay csirkéhez
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 ml konzerv kókusztej (60%-os)
- 2 ek sötét szójaszósz
- 1 ek currypor
- 1 ek kurkuma
- 4 cm reszelt gyömbér
- 1 ek barna cukor
- 2 ek halszósz
- só, bors
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 ek chilipaszta
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek kókuszolaj a sütéshez
A cézársalátához
- 1 konzerv szardella (80 g-os kiszerelés)
- 2 gerezd fokhagyma
- 160 g majonéz
- 2 tk dijoni mustár
- 1 db citrom leve
- só, bors
- 2 db római saláta
- 100 g pirított kenyérkocka
- 100 g parmezán
A satay csirkéhez elkészítjük a pácot, amihez a zúzott fokhagymát egy tálban kikeverjük az összes többi hozzávalóval (leszámítva a kókuszolajat). A megtisztított csirkemellet alaposan megforgatjuk benne, majd egy kevés kókuszolajon mindkét oldalát lepirítjuk egy serpenyőben. Ezután mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre, félidőben ne felejtsük el megforgatni. Miután megsült, vágódeszkán pihentetjük tálalásig úgy, hogy 5 percenként megforgatjuk.
A cézársalátához először a szardellát a fokhagymával együtt egy vágódeszkára pakoljuk, majd éles késsel addig aprítjuk a két alapanyagot, míg egy krémes pasztát kapunk. Ezt kikeverjük egy tálban a majonézzel, a dijoni mustárral, a citromlével, sóval és borssal.
A salátát leveleire tépkedjük és egy nagy, lapos tálalótálra pakoljuk. Megküldjük a szardellás majonézzel, megszórjuk pirított kenyérkockával, majd rápakoljuk a hosszában vékony szeletekre vágott csirkét is. Végül az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 10 perc
Ha tetszett a satay csirke cézársalátaágyon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A cézársaláta nem véletlenül vált a leghíresebb salivá: egyszerű, van benne husi, és az alapanyagok variálhatóságának hála nehéz ráunni. Ezeket próbáljátok ki, ha többre vágytok az alap cézársalátánál: