Saláták

Parmezánospadlizsánsaláta

Parmezános padlizsánsaláta

Hozzávalók
3 db
padlizsán
1 db
palermo paprika
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
8 gerezd
fokhagyma
80 ml
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom leve
2 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
szumák
80 g
parmezán
A tálaláshoz
1 db
bagett
1 ek
olívaolaj
20 g
parmezán

Elkészítés

A parmezános padlizsánsaláta elkészítéséhez először az egész padlizsánokat megszurkáljuk, egy tepsibe fektetjük, mellé tesszük a paprikát, és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük. 

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és közepes hőfokon elkezdjük lepirítani egy lábasban az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk és ráfacsarjuk a citrom levét. Megszórjuk a füstölt paprikával és rádobjuk a megpucolt, felkockázott padlizsánt. Közepes hőmérsékleten pár perc alatt krémesre főzzük. Megszórjuk szumákkal és reszelt parmezánnal, majd hozzákeverjük a héjától megszabadított, feldarabolt sült paprikát is. 

A bagettet felszeleteljük és sütőben, grillfunkción pár perc alatt megpirítjuk.

A kész padlizsánsalátát tálba szedjük, meglocsoljuk olívaolajjal, reszelünk még rá egy kevés parmezánt, és a pirított bagettel tálaljuk. 

parmezanos-padlizsansalata
Parmezános padlizsánsaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 1,5 óra 

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a padlizsánsalátát, főleg, ha fel van turbózva egy jó adag parmezánnal? Én nem tudok rá nemet mondani, és elárulom, ebédidőben a kollégák sem tudtak ellenállni neki.

Hozzávalók

4 főre
3 db
padlizsán
1 db
palermo paprika
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
8 gerezd
fokhagyma
80 ml
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom leve
2 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
szumák
80 g
parmezán
A tálaláshoz
1 db
bagett
1 ek
olívaolaj
20 g
parmezán

A parmezános padlizsánsaláta elkészítéséhez először az egész padlizsánokat megszurkáljuk, egy tepsibe fektetjük, mellé tesszük a paprikát, és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük. 

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és közepes hőfokon elkezdjük lepirítani egy lábasban az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk és ráfacsarjuk a citrom levét. Megszórjuk a füstölt paprikával és rádobjuk a megpucolt, felkockázott padlizsánt. Közepes hőmérsékleten pár perc alatt krémesre főzzük. Megszórjuk szumákkal és reszelt parmezánnal, majd hozzákeverjük a héjától megszabadított, feldarabolt sült paprikát is. 

A bagettet felszeleteljük és sütőben, grillfunkción pár perc alatt megpirítjuk.

A kész padlizsánsalátát tálba szedjük, meglocsoljuk olívaolajjal, reszelünk még rá egy kevés parmezánt, és a pirított bagettel tálaljuk. 

parmezanos-padlizsansalata
Parmezános padlizsánsaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 1,5 óra 

Ha tetszett a Parmezános padlizsánsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept