Saláták

Sütőtökös-diósquinoasaláta

Sütőtökös-diós quinoasaláta

Hozzávalók
500 g
sütőtök
4 ek
olívaolaj
1 mk
római kömény
3 csipet
cayenne-bors
só, bors
135 g
quinoa
280 ml
víz vagy zöldségalaplé
1 csokor
petrezselyem
100 g
dió
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A sütőtökös quinoasaláta első lépéseként a sütőtököt meghámozzuk, kisebb, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba rakjuk. Ráöntjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Közben a quinoát enyhén sós és borsos vízben vagy zöldségalaplében megfőzzük, majd leszűrjük. A kihűlt quinoát összekeverjük a sült sütőtökkel, a durvára vágott petrezselyemmel és a szintén durvára vágott dióval. Meglocsoljuk kevés citromlével, és már ehetjük is. Melegen és hidegen is nagyon finom! 

sutotokos-dios-quinoasalata
Sütőtökös-diós quinoasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Tudtátok, hogy a quinoa egy szuper egészséges alapanyag és érdemes minél többször helyettesíteni vele a megszokott köreteket? De nemcsak önmagában készíthetitek, hanem salátákat is összedobhattok belőle. Ha a sütőtök után valami mással dobnátok fel, ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Sokmagvas quinoasaláta grillezett sárgabarackkal

Quinoasaláta sült zöldségekkel

Mexikói quinoasaláta

www.streetkitchen.hu

Fűszeres, egészséges saláta, ami egyaránt finom melegen és hidegen, és tökéletes lesz akár köretként, akár önmagában is.

Hozzávalók

2 főre
500 g
sütőtök
4 ek
olívaolaj
1 mk
római kömény
3 csipet
cayenne-bors
só, bors
135 g
quinoa
280 ml
víz vagy zöldségalaplé
1 csokor
petrezselyem
100 g
dió
0.5 db
citrom leve

A sütőtökös quinoasaláta első lépéseként a sütőtököt meghámozzuk, kisebb, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba rakjuk. Ráöntjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Közben a quinoát enyhén sós és borsos vízben vagy zöldségalaplében megfőzzük, majd leszűrjük. A kihűlt quinoát összekeverjük a sült sütőtökkel, a durvára vágott petrezselyemmel és a szintén durvára vágott dióval. Meglocsoljuk kevés citromlével, és már ehetjük is. Melegen és hidegen is nagyon finom! 

sutotokos-dios-quinoasalata
Sütőtökös-diós quinoasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Tudtátok, hogy a quinoa egy szuper egészséges alapanyag és érdemes minél többször helyettesíteni vele a megszokott köreteket? De nemcsak önmagában készíthetitek, hanem salátákat is összedobhattok belőle. Ha a sütőtök után valami mással dobnátok fel, ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Sokmagvas quinoasaláta grillezett sárgabarackkal

Quinoasaláta sült zöldségekkel

Mexikói quinoasaláta

Ha tetszett a Sütőtökös-diós quinoasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept