Vega
Hozzávalók
- 100 g vörös quinoa
- kb. 280 ml víz
- só, bors
- 1 fej lila hagyma (kb. 120 g)
- 100 g konzerv kukorica
- 280 g konzerv vörös bab
- 2 db paradicsom (kb. 260 g)
- 1 db avokádó
- pár csepp fehérborecet
- ½ db lime leve
- 1 kis csokor koriander
Mexikói quinoasaláta
Hozzávalók
- 100 g vörös quinoa
- kb. 280 ml víz
- só, bors
- 1 fej lila hagyma (kb. 120 g)
- 100 g konzerv kukorica
- 280 g konzerv vörös bab
- 2 db paradicsom (kb. 260 g)
- 1 db avokádó
- pár csepp fehérborecet
- ½ db lime leve
- 1 kis csokor koriander
A mexikói quinoasaláta elkészítéséhez a quinoát átmossuk, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alacsonyabb lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük. Közben a lila hagymát apróra vágjuk, a kukorica- és a babkonzervet átmossuk, és leszűrjük, majd a hagymával együtt egy tálba pakoljuk.
A paradicsom csumáját kivágjuk, egy kiskanállal kivájjuk a belsejét, a paradicsomhúst kisebb kockákra vágjuk, és ez is mehet a tálba. Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, egy kanállal kiszedjük az avokádót, és ezt is kisebb kockákra vágjuk, majd a tálba rakjuk. Mehet rá a quinoa is, kevés só, bors, pár csepp ecet és a lime leve. A koriandert apróra vágjuk, a salátához keverjük, és 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Ha tetszett a mexikói quinoasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!