Az olasz kenyérsaláta elkészítéséhez a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy szűrőbe tesszük, ami alá egy tálat helyezünk. A kenyeret kockákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Mellé helyezzük a csirkemellet is, majd mindkettőt fűszerezzük sóval, borssal, illetve a csirkemellet oregánóval is megszórjuk. Meglocsoljuk őket olívaolajjal és betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Nagyon vékonyra vágjuk a lila hagymát és félretesszük. Közben elkészítjük az öntetet, amihez a paradicsomok alatt összegyűlt paradicsomlevet használjuk alapnak. Kicsit megnyomkodhatjuk, hogy még több levet eresszen. Hozzáadjuk a mustárt, a citrom levét és reszelt héját, sózzuk és borsozzuk, majd összedolgozzuk, miközben az olívaolajat vékony sugárban öntjük hozzá.
Kivesszük a kenyeret a sütőből, és egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a lila hagymát, majd leöntjük az egészet az öntettel és jól átforgatjuk. A tetejére helyezzük a felcsíkozott csirkemellet, végül friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
Ha diéta, akkor csakis a csirke jöhet szóba? Ugyan már! A változatosság jegyében adjatok esélyt a többi szárnyasfélének, köztük a pulykának is, és itt sem kell leragadni a melle húsánál! A pulykacomb is remek fitt alapanyag, ami tele van fehérjével, és isteni kajákat tudtok készíteni belőle! Kezdésnek itt is van még három pulykacomb recept, ha ezt a verziót már kimaxoltátok!
Rozmaringos sült pulykacomb fetás-diós sült kelbimbóval