Hozzávalók
- 1 kg pulykacombfilé
- só, bors
- 12 gerezd fokhagyma
- 4 ág rozmaring
- 200 ml sör
- 4 ek olívaolaj
- 6 ek vaj
- 800 g burgonya
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
Hozzávalók
- 1 kg pulykacombfilé
- só, bors
- 12 gerezd fokhagyma
- 4 ág rozmaring
- 200 ml sör
- 4 ek olívaolaj
- 6 ek vaj
- 800 g burgonya
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
Az omlós pulykacombhoz a husit beirdaljuk, alaposan megsózzuk, megborsozzuk mindkét oldalát és belemasszírozzuk a fűszereket. A beirdalt résekbe félbevágott fokhagymákat tűzdelünk és mellé rozmaringágakat is teszünk.
A befűszerezett, kicsontozott pulykacombot egy jénaiba rakjuk, meglocsoljuk sörrel, és mehet rá egy nagyobb löttyintésnyi olívaolaj is. 140 fokon, lefedve 2 és fél óráig sütjük. Ez azért fontos, mert ha alacsony fokon sütjük hosszabb ideig, a hús szaftosabb marad. A szaftosság megtartásában nagyon sokat segít a sör által kialakult gőz is a jénaiban. 40-50 percenként levesszük a jénai tetejét, rakunk egy-két evőkanálnyi vajat a pulykacombra és kicsit meglocsoljuk a sörös páccal.
A burgonyákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. Forrásban lévő sós vízben 4-5 perc alatt előfőzzük a burgonyagerezdeket, majd leszűrjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Alaposan besózzuk, borsozzuk, mellérakjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát, meglocsoljuk olívaolajjal és az egészet összeforgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk, ahol kb. 15 percig sütjük.
Mikor letelt a pulyka sütési ideje, kivesszük a jénaiból és az előfőzött, elősütött burgonyák tetejére helyezzük. Az egészet meglocsoljuk a sörös marináddal, amiben sült, és a hús tetejére rakunk még egy kisebb adag vajat. Mehet is egy 180 fokos sütőbe további 20-25 percre, amíg a burgonyák szép pirosra sülnek, és tálalhatjuk is az ünnepi asztalra.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 3 óra
Ha tetszett az omlós pulykacomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!