Hozzávalók
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 4 szelet sajt
- 4 szelet szendvicssonka
- só, bors, szerecsendió
- pár ek liszt
- pár ek zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- olaj a sütéshez
- 1 kg burgonya a körethez
Hozzávalók
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 4 szelet sajt
- 4 szelet szendvicssonka
- só, bors, szerecsendió
- pár ek liszt
- pár ek zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- olaj a sütéshez
- 1 kg burgonya a körethez
A körethez a burgonyát rusztikus cikkekre vágjuk és annyi forró sós vízbe rakjuk, hogy néha meg tudjuk keverni. Amikor felforrt, azonnal félrehúzzuk, és 5 perc pihenés után leszűrjük, mire kihűl teljesen száraz lesz, és alkalmas a sütésre. Ekkor 190 fokos forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.
A hússzeleteket fél centi vastagra lapítjuk, sózzuk-borsozzuk és ráreszelünk kevés szerecsendiót. Egy karajszeletre ráfektetünk egy szelet sajtot és egy sonkát, majd lezárjuk egy másik szelet hússal, legalább a két végét összetűzzük fogvájóval, és liszt-tojás-morzsa sorrendben panírozzuk. 160 fokon tartott olajban pirosra sütjük. A sült burgonyával tálaljuk.