Vegetáriánus ételek

Brokkolifasírt

Brokkolifasírt

Hozzávalók
350 g
brokkoli
100 g
sárgarépa
100 g
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
zsemlemorzsa + 100 g a panírozáshoz
2 db
tojás
1 mk
őrölt kömény
só, bors
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
400 g
főtt rizs
0.5 csokor
petrezselyemzöld
200 g
majonéz

Elkészítés

A brokkolifasírt első lépéseként a brokkolit a répával együtt egy késes aprítóba tesszük, morzsalékossá zúzzuk és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, ízesítjük a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk. 

Kb. 75 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé kilapítgatunk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.

Az olajat egy serpenyőben kb. 170 fokra melegítjük, és oldalanként nagyjából 2 perc alatt kisütjük a fasírtokat. Petrezselymes rizzsel és majonézzel tálaljuk. 

brokkolifasirt
Brokkolifasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A zöldségfasírtokat csak szeretni lehet, hiszen egyszerűen elkészíthetők és nem kell hozzájuk semmi extra alapanyag. Ha a brokkolifasírt bejött, ezeket a recepteket is próbáld ki:

Gombafasírt

Sárgaborsófasírt

Céklafasírt

www.streetkitchen.hu

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, tele van C-vitaminnal, K-vitaminnal és antioxidánsokkal, amik segítik az immunrendszered erősítését és az egészséges sejtek megőrzését, így szuper téli alapanyag. Én most brokkolifasírtot készítettem belőle, ami gazdag fehérjében és rostokban, ennek köszönhetően hosszú időre eltelít.

Hozzávalók

4 főre
350 g
brokkoli
100 g
sárgarépa
100 g
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
zsemlemorzsa + 100 g a panírozáshoz
2 db
tojás
1 mk
őrölt kömény
só, bors
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
400 g
főtt rizs
0.5 csokor
petrezselyemzöld
200 g
majonéz

A brokkolifasírt első lépéseként a brokkolit a répával együtt egy késes aprítóba tesszük, morzsalékossá zúzzuk és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, ízesítjük a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk. 

Kb. 75 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé kilapítgatunk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.

Az olajat egy serpenyőben kb. 170 fokra melegítjük, és oldalanként nagyjából 2 perc alatt kisütjük a fasírtokat. Petrezselymes rizzsel és majonézzel tálaljuk. 

brokkolifasirt
Brokkolifasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A zöldségfasírtokat csak szeretni lehet, hiszen egyszerűen elkészíthetők és nem kell hozzájuk semmi extra alapanyag. Ha a brokkolifasírt bejött, ezeket a recepteket is próbáld ki:

Gombafasírt

Sárgaborsófasírt

Céklafasírt

Ha tetszett a Brokkolifasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept