Hozzávalók
- 2 db cékla
- 1 konzerv csicseriborsó
- 0.25 fej lila hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 db tojás
- 4 ek zabliszt
- 2 ek keményítő
- 5 ek zabpehely
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
Hozzávalók
- 2 db cékla
- 1 konzerv csicseriborsó
- 0.25 fej lila hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 db tojás
- 4 ek zabliszt
- 2 ek keményítő
- 5 ek zabpehely
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
A céklát alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Leszedjük a héját és hagyjuk kihűlni. A csicseriborsót leszűrjük, majd egy aprítógépben kicsit lezúzzuk a hagymákkal és a fűszerekkel. Belekeverjük a tojást, a lisztet, a keményítőt és a zabpelyhet. A céklát is lezúzzuk, majd belekeverjük a csicseriborsóba a felaprított zöldfűszerekkel együtt. Ezután 20 percet hagyjuk állni hűtőben, így lesz igazán jó a céklafasírt.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a masszát, a legjobb, ha kisebb pogácsaszaggatót használunk, de egy kanállal is elég, ha kis halmokat formázunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Egyébként Lilla nemrég csinált egy zseniális céklaburgert a Street Kitchen-bázison, ami annyira jó volt, hogy teljesen eldobtuk az agyunkat tőle. Ezért nem is volt kérdés, hogy valami céklás kaját kérjünk tőle a következő céges ebédre, így született meg ez a verzió, amit ehettek sült krumplival, krumplipürével, salátával, vagy csinálhattok belőle superfood bowl-t is, amit aztán elvihettek magatokkal munkába is!
Ha tetszett a céklafasírt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 0 g
Kalória: 41 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 5.29 g
Szénhidrát: 32.37 g
Zsír: 1.63 g
Kalória: 164.56 kcal