Hozzávalók
- 250 g sárgaborsó
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g főtt rizs
- 2 ek sörélesztőpehely
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 ek mustár
- só, bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 ek étolaj
A mártogatóshoz
- 200 g tejföl
- só, bors
- ½ csokor snidling
Sárgaborsófasírt
Hozzávalók
- 250 g sárgaborsó
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g főtt rizs
- 2 ek sörélesztőpehely
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 ek mustár
- só, bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 ek étolaj
A mártogatóshoz
- 200 g tejföl
- só, bors
- ½ csokor snidling
A sárgaborsófasírt szuper alternatíva a húsmentes napokra! Első lépésként a sárgaborsót bő, sós vízben kb. 45-50 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és villával kicsit összetörjük, hogy krémes, de azért kicsit még darabos legyen. Hozzákeverjük a finomra aprított lila hagymát, az aprított snidlinget, petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Mehet bele a főtt rizs, a sörélesztőpehely, a zsemlemorzsa, a mustár, só, bors és a fűszerpaprika is.
Alaposan elkeverjük, amíg egy formázható masszát kapunk, majd fagyadagoló kanállal gombócokat szedünk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. Olajos kézzel lenyomkodjuk őket, hogy laposabb fasírt formákat kapunk. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, és miután megsült, várunk minimum 10 percet, hogy könnyen le tudjuk kapni a fasírtokat a sütőpapírról.
A tejfölt kikeverjük sóval, borssal és finomra aprított snidlinggel, és ebbe tunkoljuk a fasírtokat.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 10 perc
Ha tetszett a sárgaborsófasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!