Street Kitchen

Császárhússaltöltöttpite

Császárhússal töltött pite

Hozzávalók
A töltelékhez
1 db
édesburgonya
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 mk
őrölt kömény
400 g
füstölt-főtt császárszalonna
100 ml
vörösbor
1 kis csokor
petrezselyem
1 db
citrom reszelt héja
1 szál
újhagyma
A tésztához
200 ml
víz
1 tk
szárított élesztő
500 g
liszt
100 ml
olívaolaj
2 csipet
A lekenéshez
1 db
tojás
A tetejére
nagy szemű só vagy szezámmag

Elkészítés

A töltelékhez való édesburgonyát fóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk kb. 50 percre, amíg megpuhul. Mikróban is elkészíthetjük, ekkor héjastól egy villával pár helyen megszúrkálva 800 Watton 15-25 percig kell hőkezelni. 

A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, majd 30 percet letakarva pihentetjük. 

A töltelékhez az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymákat, majd mehet hozzá kevés só, bors és a kömény. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, pár percig ezzel is pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. Amikor a bor szépen visszaforrt, beledobjuk az apróra vágott petrezselymet, a citromhéjat, a karikára vágott újhagymát és az összetört, előzőleg megsütött édesburgonyát. 

A tésztát kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lekenéshez való tojással vékonyan megkenjük a tésztakorongok széleit, az egyik felükre rakunk 1 evőkanálnyi tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felüket. Villával lenyomkodjuk a széleket, lekenjük a tetejüket is tojással, megszórjuk nagy szemű sóval vagy szezámmaggal, és 175-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a pitéket.

császárhússal töltött pite
Császárhússal töltött pite

Ezek is érdekelhetnek:

Gesztenyés-húsos empanadas

Csirkepaprikás-pite

www.streetkitchen.hu

Ez a mini töltött pite annyira cuccos és ízekben gazdag, hogy mind a 10 ujjatokat megnyaljátok majd utána!

Hozzávalók

15 darabhoz
A töltelékhez
1 db
édesburgonya
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 mk
őrölt kömény
400 g
füstölt-főtt császárszalonna
100 ml
vörösbor
1 kis csokor
petrezselyem
1 db
citrom reszelt héja
1 szál
újhagyma
A tésztához
200 ml
víz
1 tk
szárított élesztő
500 g
liszt
100 ml
olívaolaj
2 csipet
A lekenéshez
1 db
tojás
A tetejére
nagy szemű só vagy szezámmag

A töltelékhez való édesburgonyát fóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk kb. 50 percre, amíg megpuhul. Mikróban is elkészíthetjük, ekkor héjastól egy villával pár helyen megszúrkálva 800 Watton 15-25 percig kell hőkezelni. 

A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, majd 30 percet letakarva pihentetjük. 

A töltelékhez az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymákat, majd mehet hozzá kevés só, bors és a kömény. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, pár percig ezzel is pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. Amikor a bor szépen visszaforrt, beledobjuk az apróra vágott petrezselymet, a citromhéjat, a karikára vágott újhagymát és az összetört, előzőleg megsütött édesburgonyát. 

A tésztát kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lekenéshez való tojással vékonyan megkenjük a tésztakorongok széleit, az egyik felükre rakunk 1 evőkanálnyi tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felüket. Villával lenyomkodjuk a széleket, lekenjük a tetejüket is tojással, megszórjuk nagy szemű sóval vagy szezámmaggal, és 175-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a pitéket.

császárhússal töltött pite
Császárhússal töltött pite

Ezek is érdekelhetnek:

Gesztenyés-húsos empanadas

Csirkepaprikás-pite

Ha tetszett a Császárhússal töltött pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept