Hozzávalók
A tésztához
- 220 g liszt
- ½ tk só
- 150 g hideg vaj
- 1 db tojás
- 1 ek hideg víz
A csirkepaprikáshoz
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek füstölt paprika
- 4 ek sűrített paradicsom
- víz
- 8 db csirkecombfilé
- 4 - 5 ek tejföl
- 1 ek keményítő
Hozzávalók
A tésztához
- 220 g liszt
- ½ tk só
- 150 g hideg vaj
- 1 db tojás
- 1 ek hideg víz
A csirkepaprikáshoz
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek füstölt paprika
- 4 ek sűrített paradicsom
- víz
- 8 db csirkecombfilé
- 4 - 5 ek tejföl
- 1 ek keményítő
A paprikáshoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikákat és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel, majd ezt addig ismételjük amíg a hagyma teljesen meg nem puhul. Ekkor belerakjuk a nagy kockákra vágott húst, felöntjük kb. 300 ml vízzel, és hagyjuk fél órát főni. Ezután a tejfölt kikeverjük a keményítővel, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Hagyjuk rottyanni egyet, majd egy közepes tepsibe öntjük.
A tésztához a lisztet lezúzzuk egy aprítógépben majd belerakjuk a többi hozzávalót. Enyhén lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy teljesen befedje a tepsit, majd szépen ráborítjuk és lenyomkodjuk a tepsi oldalára a tésztát (ez az, amit én nem tettem meg :D). Ezután megszurkáljuk a tészta tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a csirkepaprikás-pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!